Jorge Buxadé, eurodiputat per Vox, ha demostrat que prové d’un partit amant de la naftalina, de la tradició ultracatòlica i la involució. De fet, ha deixat com un drap brut els polítics espanyols a l’Eurocambra, ja que no ha estat precisament hàbil. L’eurodiputat ultradretà formava part d’una Comissió Europea, que tenia una missió força sensible: havia d’assegurar que Hongria complia amb la legislació comunitària, i que per tant respectava les garanties pròpies d’un Estat de Dret.
Buxadé, a qui se li havia demanat discreció, precisament perquè el viatge dels eurodiputats no es convertís en un “tour” propagandístic dels “drets i llibertats” hongaresos, va decidir donar l’esquena als seus companys i de manera unilateral va concedir entrevistes en programes de televisió en els quals va fer declaracions públiques no contrastades amb la resta de la comissió. A més, va anticipar els resultats de la comissió.
El polític de la ultradreta ha dinamitat la missió europea que havia d’avaluar el respecte per la llibertat de premsa i acadèmica, els drets de les minories i l’Estat de Dret. La resta de diputats han afirmat amb claredat que va en contra del reglament del Parlament Europeu, que un diputat intenti donar gat per llebre, i que comuniqui declaracions personals com si fossin institucionals.
De fet, Buxadé va actuar en conjunció amb un altre eurodiputat francès, Nicolas Bay. Cal dir que, Balázs Hidvédgi, eurodiputat hongarès també s’ha sumat a la festa dels mascles de la selva que, tenen com a salutació l’alçament de la peülla. Com si no fos poc el que Bay i Buxadé van fer, Hidvédgi va qualificar la comissió de ser “un grup de cinc boges i dos homes normals”. Les eurodiputades ja han informat al president del Parlament Europeu, David Sassoli, perquè prengui les mesures que consideri oportunes tal com apunta el Diario.es
Al seu torn, Vox s’ha afanyat a defensar Buxadé escudant-se en la llibertat d’expressió. Així doncs, aquí hi ha una mostra de les coses que passen quan els llops són els encarregats de vigilar les ovelles. Buxadé ha demostrat que o bé és un polític que presenta certes vies de millora en les decisions que necessiten discreció, i a qui se li podria recomanar que donés cinc “minutets” de cocció a les decisions polítiques; o simplement ha actuat amb mala fe i il·legítimament ha rebentat una comissió que havia d’assegurar l’Estat de Dret.
És a dir, podria haver alertat de la naturalesa de la missió europea a un país que podria estar vulnerant drets. Qui sap si ho va fer per interessos propis, no fos cas que Europa es comencés a condemnar les vulneracions de drets. Ben mirat, però, no és un fet que sorprengui tenint en compte la deriva del polític ultradretà. Qualsevol àvid historiador reconeixerà que Francisco Franco sempre va gestionar amb empentes i rodolons la política internacional.