Cada dos anys, la Grand Place de Brussel·les es guarneix amb un tapís floral gegant en el marc d’un esdeveniment cultural que omple de flors la capital belga. Enguany, però, sembla que Catalunya li ha robat cert protagonisme a l’estampa en aparèixer en el llibre d’informació dels actes, en el qual l’Ajuntament de Brussel·les tracta Catalunya com un Estat i l’equipara a Espanya o Alemanya, entre altres nacions.
L’esdeveniment va tenir lloc entre el 16 i el 19 d’agost, quan milers de turistes van visitar la ciutat i van poder veure Catalunya entre les “delegacions internacionals” que han participat en aquesta edició. Apareixia la primera, seguida -en aquest ordre- per Japó, Alemanya, Espanya, Itàlia, Malta, Mèxic i Bèlgica.
Pel que fa a la delegació espanyola, es destaquen els municipis -dos a Galícia, un a Castella i Lleó i un altre a Astúries- que han participat a través de les seves respectives associacions culturals. En canvi, la delegació catalana apareix al mateix nivell que l’espanyola, de forma independent, i tan sols es ressalta l’entitat cultural que ha contribuït al desenvolupament de la catifa floral: la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, de Caldes de Montbui. També pel que fa als dibuixos de llocs emblemàtics Patrimoni de la Unesco que acompanyen cada delegació, Catalunya apareix diferenciada d’Espanya, amb una imatge de la Sagrada Família; mentre que la delegació espanyola ha de fer una barreja de sis imatges amb -per exemple- la Catedral de Santiago de Compostela i l’Alcázar de Toledo.
Al seu torn, l’ambaixada d’Espanya a Brussel·les ha restat importància al fet que l’ajuntament de Brussel·les hagi donat tracte d’Estat a Catalunya.