Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Boye esperançat manifesta el TJUE que resoldrà les preguntes de Llarena en funció d’una jurisprudència que els “beneficia”

|

- Publicitat -

Gonzalo Boye ha dit aquest dimarts a la sortida de la vista del TJUE per les prejudicials del jutge Pablo Llarena sobre les euroordres que, al seu parer, el tribunal es decantarà pel “manteniment de la jurisprudència” que “diu el que diu” i “beneficia” el seu representat, Carles Puigdemont. De fet, Boye ha assegurat que avui alguna magistrada “ha aclarit a la mateixa Comissió” que l’està interpretant de manera errònia. El lletrat de la Comissió Europea ha defensat una extradició sense revisar el dret a un judici just si no hi ha “deficiències sistèmiques” d’estat de dret -com diu, no n’hi ha a Espanya-, però una de les magistrades ha matisat que això no implica que no es puguin analitzar.

Publicitat

De fet, segons una les magistrades del TJUE, la jurisprudència actual en cap cas diu que no es puguin analitzar els drets fonamentals quan no hi ha problemes sistèmics a l’estat de dret. Aquest és el matís que, segons Boye, els pot ajudar. “El debat està obert, però en tot cas, anirà en el sentit del manteniment de la jurisprudència, i això ens beneficia”, ha afirmat.

Pel que fa a l’actitud de Bèlgica, l’advocat ha dit que, en realitat, el que ha defensat el govern belga és la separació de poders, amb un missatge “rotund”. “Han fet una manifestació molt clara que és una lliçó del que és la separació de poders. Han dit que no es ficarien en la resolució belga perquè és una resolució dictada per un òrgan jurisdiccional, i que ells com a govern no hi poden interferir. El que ha dit a la conclusió final la representació belga crec que ha estat rotund”, ha afirmat el lletrat de Carles Puigdemont a la sortida de la vista en declaracions al mitjans.

Alhora, Boye ha puntualitzat que durant la vista Bèlgica ha aclarit que hi va haver “constant diàleg” entre les autoritats belgues i les espanyoles. “De fet, Bèlgica va aportar tot el material que nosaltres vam aportar a la causa, amb la qual cosa, Llarena, quan va contestar a Bèlgica la pregunta sobre la competència i els drets fonamentals, ho va fer amb coneixement de tots els documents i totes les al·legacions que nosaltres havíem fet”.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut