Un estudi de l’empresa turística Bounce a partir de dades subministrades per Euromonitor, que és la principal consultora d’estudis de mercat a nivell internacional, ha establert un rànquing de les ciutats on millor es menja. La ciutat que encapçala la llista és París, ja que s’ha tingut en compte la presència de restaurants d’alta gastronomia per habitant. La capital francesa té 118 restaurants que surten a la guia Michelin, una gran varietat de locals, de cuines del món i de prestacions.
A París la segueixen Madrid i Barcelona. La capital espanyola té més restaurants que apareixen a la guia Michelin (162), tot i que els enquestats donen una puntuació total inferior a la de París.
El tercer lloc és per Barcelona, amb un 8,07, havent-se tingut en compte que hi ha 714 locals per cada 100.000 habitants i que la capital catalana té una gran oferta d’especialitats.
Aquest és el rànquing de les 10 millors ciutats gastronòmiques d’Europa:
1. París
2. Madrid
3. Barcelona
4. Lisboa
5. Amsterdam
6. Londres
7. Viena
8. Berlín
9. Munic
10. Roma