La ciutat comtal viurà aquest cap de setmana tres esdeveniments que marcaran tota la temporada artística de Catalunya. La Fira SWAB en aquesta ocasió donarà la benvinguda a 60 galeries de cinc continents, dividides en les seccions: GENERAL, PAPER, SEED, MYFAF, THE CACTUS AND THE DESERT, comissariat per Omar López-Chahoud. El programa de López portarà l’escena independent de Nova York a Barcelona. A més dels projectes que transcendeixen la cosa establerta de la fira, com el projecte EPHEMERAL, comissariat per Caterina Almirall i el programa PERFORMANCE. La Fira obrirà al públic a partir de divendres fins diumenge.
El Gallery Weekend d’enguany aglutina a 28 galeries de Barcelona, que oferiran propostes d’art contemporani i d’avantguarda per desenvolupar un programa especialment concebut per al festival i que ens convida a conèixer els artistes amb trobades, debats, presentacions i esdeveniments especials. Aquesta tarda s’inauguren les exposicions, que obriran la temporada de les diferents galeries.
Cal destacar l’exposició de la Galeria ADN: It Hasn’t Changed: And Babies? De Margaret Harrison. La galeria, coneguda per la seva implicació amb els artistes, ara presenta a una creadora que qüestiona de manera intel·ligent les nocions preconcebudes de gènere, a través de la feminització del cos masculí alhora que analitzant la situació laboral de la dona mitjançant estratègies d’alteració dels rols de poder tradicionals.
La darrera cita de la setmana és amb el Young Gallery Weekend, el festival jove aglutina a nou galeries d’art joves, que amb la seva programació mostren a artistes encara en l’underground però que ens fan veure com serà el futur de l’art. D’entre les nou galeries us recomanem la visita a l’espai Escalera de Incendios, que exposa a Alexander Grahovsky sota el títol Carta d’exploració còsmica. Una mostra, que es descriu de la següent manera: “Els retrats de Grahovsky són pintures de gent que mira sense mirar. Podrien passar-se tota la vida agotnats darrere de les seves ulleres de sol, entotsolats en el ritual del seu xiclet, com si el temps s’hagués detingut. I el xiclet és una figura del fàstic”. La Revista Mirall enguany participa del festival, sent-ne un dels seus partners de comunicació.