Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Aragonès veu una divisió “insalvable” amb el PSC i considera “absolutament descartat” un futur Govern compartit

|

- Publicitat -

Pere Aragonès ha considerat “absolutament descartat” un futur Govern compartit amb el PSC com a possible escenari postelectoral. En una entrevista a TV3 el vicepresident de l’executiu català i líder d’ERC ha afirmat que entre el seu partit i el dels socialistes catalans hi ha “una divisió molt clara” que des de la seva opinió és “insalvable”, provocada per projectes polítics “antagònics”. Aragonès ha lamentat que “fins i tot” la mesa de diàleg i negociació s’ha aconseguit “forçant el PSOE”, no perquè el PSC “ho hagi volgut en l’àmbit de Catalunya”. També ha considerat que cal fer entendre als socialistes espanyols que la negociació ha de passar per un referèndum i ha dit que, per a això, cal “un govern coherent que defensi el dret a decidir i l’autodeterminació”, fet que, al seu parer, descarta el PSC.

Publicitat

Sobre l’anunci del president de la Generalitat, Quim Torra, de convocatòria electoral després de l’aprovació dels pressupostos, Aragonès li ha agraït el gest després de subratllar la importància de tirar endavant els comptes públics.

 

Però ha admès que dins l’independentisme hi ha “visions diferents”, per la qual cosa ha considerat que “és bo potser passar per les urnes i que es vegi el grau de suport de la ciutadania”. Un cop constatat aquest suport, Aragonès ha convidat a traçar una “estratègia unitària” que ha considerat “imprescindible”.

 

Redistribució de la riquesa

 

Finalment, Aragonès s’ha referit a les crítiques de Foment del Treball als pressupostos de la Generalitat per al 2020, que s’han presentat aquest dimecres. Ha lamentat que “els que han estat reclamant” uns comptes públics –com, ha dit, Foment- ara “diguin que no”.

 

“Potser hi ha uns altres interessos, com ara que no hi hagi aquesta aposta clara per la redistribució de la riquesa i perquè les grans fortunes i les grans herències facin una major contribució”, ha opinat. “Però cal tenir en compte que el camí de la desigualtat no és un camí per a una Catalunya de futur, tampoc des d’un punt de vista econòmic”, ha advertit.

 

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut