ACN Barcelona – Una empresa catalana ha creat una plataforma interactiva per promoure la inclusió de persones amb autisme. Es tracta de la companyia IDAPP MIND, que ha impulsat AutisMIND Videos, una eina de suport a famílies i professionals que compta amb vídeos interactius i altres recursos per tal d’ensenyar estratègies d’adaptació, promovent l’autonomia i la inclusió. La plataforma es presentarà en el marc de les jornades ‘Actualització en l’autisme: reptes, recursos i reflexions’, que se celebren aquest divendres i dissabte a la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL per commemorar els 20 anys de l’Institut de Diagnòstic i Atenció Psiquiàtrica i Psicològica (IDAPP).
La plataforma de vídeos presenta vídeos que permeten la interacció de la persona, que a mesura que aquest avança haurà de prendre decisions que determinaran com segueix la història. Així, haurà de triar com resoldre un problema, què fer a continuació, endevinar com se sent un personatge i al final descobrir diferents finals segons el camí que hagi triat. Les situacions que es presenten als vídeos són problemes reals que han experimentat persones amb TEA i que no han sabut resoldre. Entre aquestes hi ha una visita mèdica, anar a la perruqueria, situacions de bullying a l’institut, una cita, una entrevista de feina o problemes amb l’ús de les xarxes socials.
El CEO d’AutisMIND Videos i soci fundador de l’empresa, Alex Escolà, ha explicat que la plataforma és una eina terapèutica creada per i per a persones amb autisme, segons les seves experiències personals. Escolà explica que la idea va sorgir després de comprovar que hi ha pocs recursos terapèutics pensats per a adolescents i adults amb autisme.
<strong>Anàlisi de l’autisme al llarg de tot el cicle vital</strong>
Durant les jornades que se celebren a Barcelona s’exposaran actualitzacions i novetats entorn a l’autisme sota el lema ‘Res sobre nosaltres, sense nosaltres’. Són unes jornades dirigides a professionals, que compten també amb la participació de persones amb autisme i que estan completament adaptades. Durant els dos dies que duren s’impartiran ponències sobre l’autisme al llarg de tot el cicle vital tractant temes com la intervenció precoç, la sexoafectivitat, la inserció laboral o l’envelliment, taules rodones sobre les controvèrsies en el diagnòstic o l’escola inclusiva, així com la presentació de projectes de bones pràctiques que s’estan aplicant a Catalunya.