Edició 2340

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 21 de desembre del 2024
Edició 2340

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 21 de desembre del 2024

Sánchez anuncia un pla d’integració de migrants per a la seva incorporació a l’àmbit laboral, educatiu i social

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que en les pròximes setmanes el seu executiu posarà en marxa un pla d’integració i de convivència intercultural amb recursos que tindran com a objectiu “facilitar la seva incorporació a l’àmbit laboral, educatiu i social i també prevenir errors del passat”. Segons Sánchez, l’experiència demostra que la manca de polítiques d’integració “danyen la nostra cohesió social” i suposa “una pèrdua de talent de les persones que arriben al nostre país”. El pla contindrà estratègies “basades en els drets humans” que “enforteixin una Espanya diversa i cohesionada”.

Sánchez ha fet l’anunci durant la seva compareixença al Congrés per parlar d’immigració, en què també ha anunciat un nou programa per a una immigració “legal, segura i ordenada” que passa per agilitzar l’homologació de títols acadèmics de les persones que vinguin a treballar a l’Estat i per facilitar les contractacions en origen a països com Gàmbia, Mauritània, Senegal i Guatemala. També una modificació de la regulació per fer-la més eficient i adaptar-la a les necessitats de les empreses.

Publicitat

En aquest sentit, i després del que ha definit com un “llarg diàleg amb els actors socials”, ha avançat que el mes que ve portarà al Consell de Ministres una reforma del Reglament d’estrangeria per agilitzar els processos dels migrants que resideixin a Espanya, “eliminant tràmits burocràtics innecessaris, ordenant les figures d’arrelament i creant noves figures a l’entorn de l’ocupació i les xarxes familiars”.

<strong>Avançament del pacte d’immigració a l’estiu del 2025</strong>

A més, segons Sánchez l’Estat reclamarà una política “corresponsable i solidària” a Brussel·les exigint que “tota Europa s’impliqui de manera efectiva en la gestió dels fluxos migratoris que rebem els països del mediterrani”. Per això ha anunciat que demanarà a la Comissió Europea que avanci l’entrada en vigor del pacte d’immigració i asil, de manera que les eines que preveu el pacte en matèria de control de fronteres i repartiment de persones migrants “es comencin a utilitzar l’estiu del 2025, en comptes de l’estiu del 2026, com està previst”.

També ha apuntat que comptarà amb les ONG i les associacions civils per “afinar i implementar aquests mecanismes” perquè “elles millor que ningú coneixen la realitat sobre el terreny”.

<strong>Acusa el PP i Vox d'”inocular odi”</strong>

En la seva compareixença, Sánchez ha acusat el PP i Vox d’utilitzar la migració per “inocular odi a la societat” i “ocultar la seva manca de projecte” polític. “La dreta i la ultradreta volen que l’armada deixi d’auxiliar nàufrags i es dediqui a enfonsar-los”, “malgrat que saben que condemnaria Espanya a l’ostracisme internacional, l’estancament econòmic i la misèria moral”, ha sentenciat.

També ha rebatut les “boles” de la dreta que vinculen delinqüència i migració i ha recordat que l’Estat s’enfronta a un repte demogràfic que posa en perill la prosperitat econòmica i les pensions. “Espanya ha d’elegir entre ser un país obert i pròsper, o un de tancat i pobre”, ha dit.

Segons Sánchez, malgrat que Vox i PP diuen que els migrants “venen a vaguejar i acaparar subsidis”, el cert “és que presenten una taxa d’activitat quatre punts superior al dels ciutadans nacionals, que aporten el 10% dels ingressos a la Seguretat Social i que utilitzen els serveis públics un 40% menys que els nascuts a Espanya”.

“Vox i el PP ens diuen que els migrants ens venen a prendre la feina, però la realitat és que la majoria d’ells fan feines invisibilitzades, amb un alt grau de precarietat i que sense ells sectors com l’agricultura, la construcció i l’hostaleria s’enfonsarien, perquè suposen entre el 25 i el 50% dels seus treballadors”.

“La meitat de les persones que treballen cuidant els nostres fills, pares i avis, són persones migrants, i els cuiden amb respecte i afecte, com si fossin la seva pròpia família”, ha dit.

Sánchez també ha volgut desmuntar “les mentides” dels que vinculen immigració i delinqüència recordant que les dades demostren que la taxa de delinqüència dels migrants “és igual a la dels espanyols, ni més gran ni menor”, perquè “la realitat és que els estrangers no som millors ni pitjors que la resta de les persones, són iguals”.

En aquest marc, ha abordat “el problema de la desinformació sobre la immigració” que contamina “el debat públic”, perquè aquest és un debat “contra mites més que no pas contra realitats”, però “el que està en joc és “la tolerància” i “la prosperitat de l’economia, la sostenibilitat de les pensions, el futur dels nostres fills i la dignitat del nostre país”.

“Volen que l’armada enfonsi cayucos”

“La dreta i la ultradreta volen que l’armada deixi d’auxiliar nàufrags i es dediqui a enfonsar-los”, perquè “enviar fragates contra cayucos és això”, i “volen reemplaçar els centres d’acollida per camps de detenció”, i volen “canviar l’atenció individual per deportacions massives i indiscriminades” i “expulsar tothom que no pensi, vesteixi i llueixi com ells”.

“Ho volen fer malgrat que saben que condemnaria Espanya a l’ostracisme internacional, l’estancament econòmic i la misèria moral”, i ho volen perquè en el fons només els interessa aquesta qüestió per generar alarma social i ocultar la manca de projecte polític” i perquè “la por obri les portes que les urnes els van negar”, ha sentenciat.

<strong>Impuls a la llei de famílies</strong>

Per això ha anunciat que en les pròximes setmanes les forces de l’executiu espanyol “intentaran treballar amb els grups parlamentaris per aprovar una nova llei de famílies que ampliarà els drets de les famílies monoparentals, nombroses, migrants i les que tinguin algun membre amb discapacitat”.

La llei –que va decaure la passada legislatura per la convocatòria d’eleccions- es troba al Congrés des del febrer del 2024, però fins ara no ha avançat per la manca d’acord amb els socis.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió