ACN Barcelona – La regidora de Promoció Econòmica i Treball de l’Ajuntament de Barcelona, Raquel Gil, s’ha reunit aquest dilluns, per primer cop, amb el conseller d’Empresa i Treball Miquel Sàmper per abordar les vies de col·laboració entre les dues institucions. En aquesta primera trobada, en què també ha participat el secretari general del Departament d’Empresa i Treball, Pol Gibert, Ajuntament i Generalitat s’han emplaçat a col·laborar per millorar les polítiques econòmiques i d’ocupació de la ciutat, segons informa el consistori en un comunicat. D’acord amb l’Ajuntament, Gil ha remarcat la necessitat d’implementar el model integral d’ocupació partint del conveni marc que es va signar l’octubre del 2020 entre l’Ajuntament i el Departament de Treball.
El conveni preveu avançar en línies com un nou model integral de serveis de Polítiques Actives d’Ocupació (PAO) a la ciutat o reforçar la coordinació entre el Departament, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, l’Ajuntament i les entitats col·laboradores i agents socials amb l’objectiu de posar la persona usuària al centre del sistema.
En aquesta línia, han fixat com a prioritat la signatura del conveni interadministratiu 2024-25 entre el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’Ajuntament per al finançament de les polítiques actives d’ocupació de l’any vinent. Raquel Gil ha posat en valor el model propi de Barcelona, que treballa ja a partir de l’Acord Barcelona per una Ocupació de Qualitat (ABOQ) 2021-2030, i la seva singularitat en el marc català, i ha exposat els resultats obtinguts per les polítiques municipals. Segons l’Ajuntament, aquests mostren una inserció real del 50% dels usuaris de les polítiques actives al cap de sis mesos.
La regidora també ha posat èmfasi en la necessitat de fer el seguiment de les possibilitats de finançament de polítiques d’ocupació, formació i inserció laboral que es deriven del Fons Social Europeu+, del marc financer 2021-27, a través del Programa Operatiu de Catalunya.
Gil i Sàmper han abordat temes com la col·laboració en matèria d’inspecció de treball, la coordinació en l’estratègia de suport a l’ecosistema emprenedor i al talent digital, l’impuls a la creació de l’oficina FP Empresa o l’economia blava, entre d’altres.