Edició 2308

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de novembre del 2024
Edició 2308

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de novembre del 2024

Plataforma per la Llengua denuncia dos casos de discriminació lingüística a empreses de missatgeria

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Plataforma per la Llengua ha denunciat dos casos de discriminació lingüística que afecten les empreses de missatgeria Paack i GLS. Segons l’entitat, un treballador de la primera es va negar a atendre una clienta perquè volia parlar en català. El relat indica que va trucar-hi set vegades però no va aconseguir ser atesa en la seva llengua ni conèixer l’estat d’un enviament. Plataforma per la Llengua assegura haver tingut accés a una d’aquestes converses, i afirma que un treballador exigia a l’usuària canviar de llengua per atendre-la. La clienta es remetia als seus drets i a la legislació vigent a Catalunya, que obliga les empreses que operen al territori a garantir el dret dels consumidors a ser atesos en català.

L’entitat lamenta el que qualifica de vulneració “clara” dels drets lingüístics i de “mala praxi” del treballador i explica que es va posar en contacte amb Paack per exigir-los que complissin la normativa.

Publicitat

Segons la Plataforma, després de fer les consultes internes oportunes, l’empresa catalana va identificar els treballadors implicats en el cas i va prendre “les mesures corresponents en tractar-se d’una conducta totalment inacceptable”, segons cita l’entitat en un comunicat.

A més, afegeix, va recordar als repartidors que han de complir amb la normativa per tal que no torni a succeir una discriminació lingüística d’aquestes característiques. L’empresa s’ha compromès a fer recordatoris recurrentment sobre l’obligatorietat de la norma, rebla Plataforma.

Pel que fa a GLS, l’entitat afirma haver tingut accés a un vídeo en què un repartidor es negava a fer una entrega si el consumidor no li deia en castellà els números del carnet d’identitat. El client va alertar a l’operaria que ho estava gravant i que emetria la queixa corresponent. En aquest cas, l’entitat no té constància que l’empresa hagi pres les mesures oportunes “davant aquesta discriminació i vulneració dels drets lingüístics del client”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió