ACN Barcelona – Petit Comitè, La Bodegueta de Sant Andreu i Rasoterra han estat tres dels locals distingits en el marc de la cinquena edició dels Premis Barcelona Restauració. El certamen celebra l’excel·lència gastronòmica de la capital catalana i també ha distingit El Passadís del Pep i Hermós, bar de peix. La cerimònia d’entrega de premis s’ha celebrat a l’antiga fàbrica Damm en un acte presidit per la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil. Els premis atorguen cinc guardons, a la qualitat gastronòmica, a la integració al barri, a la sostenibilitat, al servei de sala i a la restauració en els mercats de Barcelona. El consistori impulsa les distincions des de l’any 2017 per difondre l’oferta gastronòmica i restauradora de la ciutat.
En la categoria Qualitat gastronòmica s’ha reconegut el restaurant Petit Comitè, a l’Eixample, que segons el jurat ofereix una experiència “sinònim de cultura i emoció”. Aquesta categoria destaca establiments referent a la ciutat per una oferta culinària “excel·lent i àmplia”.
Pel que fa a la categoria Integració al barri, s’ha reconegut La Bodegueta de Sant Andreu, al districte de Sant Andreu, que fa de la cuina casolana “memòria i identitat”. Aquesta categoria destaca els establiments que s’han convertit en punt de trobada i espai de convivència al seu entorn, “tot enriquint la vida social i cultural dels barris”.
La distinció Sostenibilitat ha estat per al restaurant Rasoterra, a Ciutat Vella, per la “declaració d’amor a la terra, la biodiversitat i el compromís amb el planeta”. Aquest premi reconeix els establiments que integren pràctiques responsables al producte, als processos i a la relació amb les persones.
En el cas de la categoria Servei de sala el premi ha estat per al restaurant El Passadís del Pep, de Ciutat Vella, i especialment per a la figura de Modesto Baena, que forma part de l’equip de sala. Es destaca com aquest establiment cuida “cada detall amb una dedicació incomparable”.
Finalment, en la nova categoria Restauració dels mercats de Barcelona s’ha distingit el restaurant Hermós, bar de peix, del Mercat de la Llibertat, dedicat al peix i marisc fresc i amb una carta inspirada en la cuina marinera. Aquest premi reconeix la qualitat de les propostes gastronòmiques que combinen tradició i innovació als bars i restaurants dels mercats municipals.
A banda cal destacar que el jurat ha concedit dues mencions d’honor. La primera ha estat per al Restaurant 7 Portes, fundat el 1836, i considerat un espai “on cada plat és una història, cada servei un homenatge a la tradició”. La segona ha estat per al cuiner Fermí Puig, que va morir el 19 de juliol d’aquest any, “pioner i inspirador de la gastronomia barcelonina”.