ACN Barcelona – La UGT proclama Pepe Álvarez com a secretari general per a un tercer mandat al 44è congrés del sindicat celebrat Barcelona. Els 800 delegats que s’han aplegat al Centre de Convencions Internacionals de la capital catalana han renovat la cúpula de la organització i han escollit una comissió executiva eminentment continuista, amb només tres noms nous: Lola Navarro, que serà la nova vicesecretària general; Andrés Jesús Orta, secretari d’organització; i Alejandra de la Fuente, encarregada de comunicació. El comitè comptarà amb dues vicesecretaries més: Rafael Espartero (Àrea Interna) i Fernando Luján (Política Sindical).
Continuaran formant part del màxim òrgan confederal del sindicat Luís Pérez (Recursos i Estudis), Jesús Gallego (Política Internacional), Mari Carmen Barrera (Polítiques Europees), Patrícia Ruiz (Salud Laboral). També repeteixen però sense tasques assignades de moment Cristina Estévez, que fins ara era secretària de Política Institucional i Polítiques Territorials; Diego Martínez i Amparo Burgueño que eren tots dos secretaris confederals.
Al llarg de tres dies, 1.500 persones s’han aplegat al congrés confederal del sindicat, que s’ha celebrat per tercer cop a Barcelona. No s’han registrat candidatures alternatives a la capitanejada per Álvarez. El sindicalista nascut a Astúries és un històric del sindicat. Va arribar a la direcció confederal el 2016 després de liderar la UGT catalana més de 20 anys.
A banda de la renovació de la direcció, l’esdeveniment també serveix per marcar les prioritats del sindicat dels propers quatre anys, que passaran per la reducció de la jornada laboral més enllà de les 40 hores, per plantejar millores en salaris i en la crisi de l’habitatge, així com per demanar canvis legislatius com l’eliminació de la llei mordassa.
La jornada de clausura comptarà amb la intervenció del president del Govern, Salvador Illa.
Es tracta del tercer de l’organització confederal que se celebra a Barcelona després del de la seva fundació el 1888 i del primer després de la legalització després del franquisme el 1978