Edició 2170

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 04 de juliol del 2024
Edició 2170

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 04 de juliol del 2024

Patuano diu que la UE està “enrere” en telecomunicacions perquè ha fomentat massa competència al sector

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El CEO de Cellnex, Marco Patuano, ha advertit aquest dimarts que Europa s’està quedant “enrere” en l’àmbit de les telecomunicacions perquè ha prioritzat la competència al sector per sobre de les inversions. Segons ha argumentat, aquest fet ha causat una “competició infraestructural”, dos conceptes que “no poden anar a la mateixa frase”. “Faries dues autopistes, dos aeroports, dues línies elèctriques… al costat de l’altra?”, s’ha preguntat Patuano durant una conferència al Círculo Ecuestre. Durant la seva intervenció, el CEO de la companyia ha avançat que els resultats del 2024 van “entre la línia i una mica millor” del previst pel “treball espectacular” en dos dels països on tenen més problemes operacionals, un dels quals França.

Patuano ha recordat que a mitjans dels anys 90 Europa era “el centre de telecomunicacions mundial” però que ara s’ha quedat “enrere” i els principals pols es troben als Estats Units i a l’Àsia. Un dels motius, pel màxim dirigent de la companyia, és que a Europa s’ha prioritzat la competència per sobre les inversions. “En infraestructures no es fa competència, es fa qualitat”, ha assenyalat.

Publicitat

En un continent que, al seu parer, ha perdut pes, Patuano ha explicat que Espanya es troba en bastant bona situació i ha elogiat el paper de Telefonica en la implantació de la fibra al país, en comparació altres països de l’entorn. En aquest sentit, ha fet la comparació amb França, que tot i tenir més extensió, té quatre vegades menys de fibra estesa pel territori.

“Avui no tenir una bona infraestructura digital és una desavantatge competitiva nacional”, ha sentenciat el dirigent de la companyia. Segons Patuano, abans d’instal·lar-se en un país, una companyia analitza en nivell de connexió digital i l’energia. “En això Espanya està bé, està en un nivell de d’infraestructures digitals molt bo”, ha afegit.

<strong>La IA entrarà per la banda del consumidor</strong>

En la seva exposició, Patuano també s’ha referit a la intel·ligència artificial arribarà als ciutadans per la banda del consumidor per davant d’àmbits com el laboral. “El primer lloc on entrarà és al telèfon mòbil”, ha comentat.

A més, el CEO de la companyia ha pronosticat que amb la IA el tràfic de dades es multiplicarà entre 5 i 8 vegades respecte l’actual en els pròxims cinc anys i ha insistit en la necessitat de més inversió. Per exemple, ha explicat que una xarxa de 5G a l’Estat pot tenir un cost d’entre 2.500 i 4.000 milions d’euros.

Sobre la regulació de la IA, ha afirmat que encara manca “massa crítica” a Europa i ha citat l’exemple de Microsoft i Google que sent empreses privades invertiran 45.000 milions i 65.000 milions en aquest àmbit i s’ha preguntat quin estat d’Europa ha fet un desemborsament equivalent.  “No invertir suficientment i sobreregular és una actitud una mica perillosa”, ha comentat.

D’altra banda, sobre l’estat de l’empresa, Patuano ha avançat que els resultats d’aquest any van en “línia” del previst i fins i tot “una mica millor”. Ho ha atribuït a la feina feta en dos mercats on ha tingut més problemes darrerament, un d’ells el francès. A més, ha comentat que no li preocupa el nivell d’endeutament de la companyia, xifrat en uns 20.000 milions d’euros.

 Pel que fa a les desinversions, s’ha limitat a comentat que van “bé” i ha marcat el 2025 com l’etapa final de la “gran fase de creixement” iniciada per l’anterior direcció. “A partir d’aleshores, començarem a recollir”, ha apuntat en referència als dividends.

Malgrat conservar la seu social a Madrid, Patuano ha assegurat  que Barcelona “és casa” i que l’empresa va néixer a la capital catalana. “Tenim el 90% de la seu a Barcelona”, ha assegurat.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió