Edició 2239

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 11 de setembre del 2024
Edició 2239

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 11 de setembre del 2024

‘No hables con extraños’ i ‘Té negro’, estrenes destacades a la cartellera dels cinemes

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El director James Watkins arriba a la gran pantalla aquest divendres amb la pel·lícula de terror ‘No hables con extraños’, un thriller carregat de suspens sobre una família convidada en una idíl·lica finca. Aquesta escapada de somni es converteix en un malson psicològic. Per la seva banda, el director Abderrahmane Sissako presenta el drama romàntic ‘Té negro’, sobre una núvia que diu ‘no’ a l’altar del seu casament i arrenca una nova vida al voltant del te xinès. Una altra estrena destacada és ‘Justicia artifical’ de Simón Casal, sobre una hipotètica substitució de la justícia espanyola per part de la intel·ligència artificial. En plataformes, el final de ‘Rapa’ arriba a Movistar Plus+ i Max estrena la sèrie documental ‘El caso Sancho’.

<strong>‘No hables con extraños’</strong>

Publicitat

Arriba a la gran pantalla el thriller de suspens i terror ‘No hables con extraños’, dirigida per James Watkins i protagonitzada per James McAvoy, Mackenzie Davis i Scoot McNairy. Al film, una família nord-americana és convidada a passar un cap de setmana en una idíl·lica finca d’una encantadora família britànica amb qui van fer amistat durant unes vacances. Poc a poc, però, la trobada s’anirà convertint en un malson psicològic.  

La cinta està basada en el guió de tota una sensació del cinema de terror danès de 2022: ‘Gæsterne’, escrita per Christian Tafdrup i Mads Tafdrup. Un film que va passar pel Festival de Sitges l’any 2022.  

<strong>‘Té negro’</strong>

Abderrahmane Sissako, director de la premiada ‘Tumbuktú’, estrena el drama romàntic ‘Té negro’ protagonitzada per Nina Mélo, Chang Han, Wu Ke-Xi i Michael Chang. Al film, l’Aya, una jove que viu a Costa de Marfil sorprèn a tothom en dir ‘no’ el dia del seu casament. Amb la intenció de començar una nova vida, es trasllada a Xina on aconsegueix una feina en una botiga de te, propietat del Cai, qui la introdueix en la cerimònia del te xinès.    

<strong>’L’àvia i el foraster’</strong>

El cineasta Sergi Miralles retrata “la xenofòbia quotidiana i diària” a la comèdia dramàtica ‘L’àvia i el foraster’, una història ubicada en un petit poble del País Valencià. La pel·lícula gira al voltant de l’amistat entre la Teresa, modista de tota la vida, i el paquistanès Samir, el nou fruiter del poble, que en realitat és un sastre. “Ens creiem els més oberts, però sempre tenim aquesta por al diferent que hem de tractar de treballar”, afirma en declaracions a l’ACN Miralles. El film és el debut com a protagonista al cinema de l’actor Carles Francino. 

‘L’àvia i el foraster’ és la història de la Teresa (Neus Agulló), modista de tota la vida, i el Samir (Kandarp Mehta), el nou fruiter del poble, un gran sastre que va haver d’emigrar del Pakistan. La Teresa i el Samir col·laboraran però ho han de fer en secret per por al que puguin dir al poble. De cop, la Teresa mor i l’Enric (Carles Francino), el seu net que viu a Manchester torna al poble enmig d’una crisi vital. 

De fet, la història neix d’una anècdota real que va passar al poble del director. El tiet de Sergi Miralles té una botiga de roba i va descobrir que el pakistanès de la fruitera del costat de casa seva era sastre. Van començar a col·laborar, però ho havien de fer en secret. Va ser precisament aquest secret que els va portar a escriure la història. “Aquest és un cas de xenofòbia brutal per la por a què diran, és una xenofòbia que tots exercim. Tots ens creiem els més oberts, però sempre tenim aquesta por al diferent que hem de tractar de treballar”. 

<strong>‘Justicia artificial’</strong>

Simón Casal de Miguel signa el drama de suspens ‘Justicia artificial’, interpretat per Verónica Echegui, Alberto Ammann i Tamar Novas. A ‘Justicia artificial’, el govern espanyol ha convocat un referèndum per implementar un sistema d’Intel·ligència Artificial que automatitzaria la justícia. La proposta genera una intensa campanya entre els defensors de la tecnologia i els jutges que aposten pel component humà en el procés judicial.  

<strong>‘Un desastre es para siempre’</strong>

S’estrena la comèdia romàntica ‘Un desastre es para siempre’. La pel·lícula segueix a l’Abby i el Travis, que després d’una nit boja a Las Vegas, descobreixen que estan casats. Després es dirigeixen a Mèxic per celebrar una lluna de mel amb amics i familiars.  

<strong>‘Hotel Bitcoin’</strong>

Dirigida per Manuel Sanabria i Carlos Villaverde la comèdia segueix les aventures de quatre amics que reben per accident una suma de 4.000 bitcoins i un portàtil ple de secrets. Atrapat en un hotel de luxe, el grup haurà d’idear un pla per protegir la fortuna i evitar ser descoberts pels enemics, que faran tot el possible per intentar robar el botí. Alejo Sauras, Pablo Chiapella i Canco Rodríguez formen part del repartiment de la pel·lícula. 

<strong>‘El teorema de Marguerite’</strong>

La Marguerite és una brillant estudiant de matemàtiques de la prestigiosa Escola Superior de Lyon. Com a única dona de la seva promoció tot li va perfectament, mentre prepara amb tranquil·litat l’exposició de la seva tesi fins al dia clau, en què un petit error ho capgira tot i posa la jove en una situació totalment diferent. A partir d’aquell moment, la Marguerite decideix posar el comptador a zero i començar de nou. Anne Novion dirigeix aquest film que estarà disponible en català. 

<strong>‘El Zak i el Wowo: la llegenda dels Lendarys’</strong>

En un món de paisatges verds, l’aparició d’unes terrorífiques criatures obliga a tots els habitants a refugiar-se dins d’una ciutat fortificada. Només dos valents bessons: en Zak i en Kyle s’atreveixen a estar fora d’aquest perímetre. Quan en Kyle desapareix sense deixar cap rastre, en Zak empren un viatge per trobar el seu germà, durant el qual es topa amb en Wowo i l’Indiana. Tots tres hauran de formar equip per salvar el meravellós món que els envolta. Aquesta pel·lícula d’animació s’estrena en llengua catalana. 

<strong>‘Capitán Avispa’</strong>

El Capitán Avispa és un superheroi del Carib que lluita per protegir la resta d’abelles i vespres que viuen a Roble Aguijón, on un malvat enemic amenaça Avispatrópolis i el Regne de la Mel. Mentre Jacques Puasón busca formes de conquerir les dues ciutats, el protagonista haurà de fer ús de tot el seu arsenal per garantir la seguretat de la resta d’habitants. 

<strong>‘Sidonie en Japón’</strong>

La Sidonie Perceval encara està superant la recent mort del seu marit quan rep una invitació per viatjar al Japó, en motiu de la reedició del seu primer llibre com a autora, quaranta anys després de la seva publicació. Si bé la seva intenció és desconnectar, el record del seu difunt espòs la continua turmentant. 

<strong>‘Os reviento’</strong>

En Gabriel és un antic boxejador que després de passar uns anys a presó decideix optar per portar una vida tranquil·la. Així es muda a un petit poble allunyat de tothom amb el seu pare i el seu gos. El que no espera és que els vells fantasmes sempre tornen i aviat haurà d’afrontar un grup de mafiosos que busquen una bossa amb diners robats. 

<strong>‘Traineras’</strong>

Dirigit per Telmo Iragorri explora la història del rem, traçant els seus orígens i el seu  desenvolupament fins a la inclusió de les dones a les competicions oficials. A través de la mirada de diferents representants pioneres, el documental destaca els seus reptes i èxits. 

(Plataformes de l’11 al 17 de setembre) 

<strong>La temporada final de ‘Rapa’ a Movistar Plus+</strong>

Movistar Plus+ estrena aquest dijous la temporada final de la sèrie ‘Rapa’. La malaltia d’en Tomás avança i la Maite, tot i voler estar al seu costat, es veu involucrada en un cas de segrest que afecta a una coneguda i complicada família de la zona. En Tomás també canvia les seves prioritats quan un antic company és acusat d’assassinat. El mateix dia arriba a la plataforma el documental ‘Ucrania: soldados en el frente’, dirigit per Jamie Robert. 

<strong>Max estrena la sèrie documental ‘El caso Sancho’</strong>

Max estrena aquest divendres 13 de setembre la sèrie documental ‘El caso Sancho’, una nova producció que analitza la investigació del crim comès per Daniel Sancho pel qual ha estat condemnat a cadena perpètua per la justícia tailandesa. Amb el capítol 1 la plataforma presenta un relat “complet i exhaustiu” del cas.  

Max també oferirà el 15 de setembre la nova sèrie ‘Reformas en el Hudson’ i la cinquena temporada de ‘Seprona en acción’. 

<strong>’En fin’ arriba a Prime Video</strong>

Amazon Prime Video estrena aquest divendres 13 de setembre ‘En fin’, la innovadora comèdia postapocalíptica de David Sainz que combina de manera única una barreja de gènere i humor negre. Amb sis episodis, la sèrie coral està protagonitzada per José Manuel Poga, Malena Alterio, Raúl Cimas, Irene Pérez, Pepa Rus i Luisa Gavasa amb la col·laboració de Leonor Watling. 

<strong> L’investigador de ‘Shetland’, a Filmin</strong>

 Filmin estrena el 17 de setembre la quarta temporada de ‘Shetland’, una sèrie de detectius ambientada a Gales. Les illes Shetland són la zona on va néixer el detectiu Jimmy Perez però les va deixar enrere quan va començar la seva carrera. Anys després es veu obligat a tornar a casa per defensar els seus veïns d’un mal que amenaça la tranquil·la vida a les illes. 

<strong>Un documental sobre el jugador Ángel Di María </strong>

Netflix ofereix dijous 12 de setembre la sèrie documental ‘Ángel Di María: Breaking Down the Wall’, un retrat íntim i sense precedents de la vida i carrera del destacat jugador de la selecció argentina de futbol. La plataforma nord-americana també estrenarà diversitat de programes de telerealitat el 17 de setembre com ara ‘Guerra de cucharas blancas contra negras’, ‘En vivo desde el más allá, con Tyler Henry’ o ‘The Circle: EE UU’ aquest dimecres. 

<strong>’Lego Star Wars’ i Vogue, a Disney+ </strong>

Disney+ estrena el divendres 13 de setembre ‘Lego Star Wars: Reconstruye la Galaxia’. La sèrie gira al voltant d’un pastor que descobreix un artefacte que complica l’existència a l’univers d’Star Wars, intercanviant els papers d’herois i malvats. S’inicia una aventura per restablir l’ordre i convertir-se en el salvador que uneix la galàxia.  

El mateix dia també arribarà ‘In Vogue: Los años 90’, una sèrie que explica amb cares conegudes el món de la moda, el cinema i la música, els moments més recordats d ela moda i la cultura popular dels noranta amb Anna Wintour i Edward Enninful de Vogue. 

<strong>CaixaForum+ s’interessa pel Museu Munch d’Oslo </strong>

La plataforma CaixaForum+ estrena aquest divendres 13 de setembre ‘More than a museum’, un llargmetratge documental que segueix el procés de disseny i construcció del Museu Munch d’Oslo realitzat per l’estudi Herreros. El documental narra la història d’un projecte diferent i arriscat que s’allarga durant més de 12 anys.  

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió