Edició 2173

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 07 de juliol del 2024
Edició 2173

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 07 de juliol del 2024

L’IAS atén més de 2.000 persones de Girona amb els equips mòbils de salut mental en set anys

|

- Publicitat -

ACN null – L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha atès més de 2.000 persones amb els equips mòbils de salut mental des del 2017, quan es van implementar. Es tracta dels equips del Programa de Suport Individualitzat (PSI) i ofereixen suport en la gestió de casos complexos de salut mental. Per això, els equips PSI poden fer un seguiment del pacient i del seu entorn i acompanyar-lo per arribar als recursos necessaris i així tirar endavant el seu projecte de vida de la manera més saludable possible, al mateix temps que es cobreixen les necessitats. Els pacients formen part de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions però moltes vegades els costa vincular-se al centre de salut mental per seguir el tractament.

Des del 2017 els equips del PSI han atès una mitjana de 287 persones anuals i al llarg de set anys s’ha arribat als 2.014 pacients. Són persones que ja formen part de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions però habitualment tenen problemes per seguir el tractament habitual i anar al centre de salut mental. Els professionals d’aquests equips mòbils és donar suport a aquestes persones perquè visquin soles en el seu domicili i evitin ingressos hospitalaris.

Publicitat

En els equips hi ha tretze professionals d’infermeria, treballadors i educadors socials. Estan repartits per tota la demarcació de Girona i des del 2017 han fet 38.844 visites assistencials. N’hi ha de tipus diferents, com ara primeres visites, acollides del servei, seguiment dels pacients, atenció a les víctimes, entre d’altres.

Els treballadors del PSI valoren positivament aquest servei perquè permet oferir “un seguiment proper i individualitzat” de cada persona i, d’aquesta manera, fer “una millor atenció i acompanyament”. Així ho explica la treballadora social Maria José Guzmán, membre d’un dels equips PSI de l’IAS.

La mitjana d’edat dels usuaris ronda els 41 anys i la meitat del servei eren homes. Pel que fa a patologies, un 40,2% dels pacients estan diagnosticats d’esquizofrènia i altres trastorns psicòtics, un 22% tenen trastorn bipolar, un 8,5% trastorn de personalitat i un 7,5% trastorn per idees delirants.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió