Edició 2279

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 21 de octubre del 2024
Edició 2279

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 21 de octubre del 2024

L’Associació de Propietaris considera un “error” la vaga de lloguers: “És il·legal i una mesura desafortunada”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Associació de Propietaris de Catalunya considera un “error” la vaga de lloguers plantejada pel Sindicat de Llogateres. “Es tracta d’una mesura desafortunada i que en cap cas solucionarà el problema. A més és il·legal i comportarà conseqüències legals”, ha apuntat l’entitat que representa als petits i mitjans propietaris que lloguen habitatges i bens immobles. De fet, l’Associació de Propietaris alerta que el dret a vaga només està reconegut a “nivell laboral”, però no contractual. “El que es planteja és un incompliment dels contractes d’arrendament que, evidentment, portaria conseqüències negatives als llogaters que adoptessin aquesta posició”, ha avisat el president de l’Associació de Propietaris de Catalunya, Sergi Llagostera.

Els propietaris lamenten que es torni a posar el focus en la propietat privada, “demonitzant-la i fent-la culpable dels problemes d’accés a l’habitatge”. “A qui se li ha de reclamar el compliment de les seves funcions és a l’Estat, que constitucionalment és el responsable de l’accés a l’habitatge”, ha recalcat Llagostera. “Els propietaris no són responsables de la situació ni han de pagar les conseqüències de les desencertades polítiques de l’Estat en aquesta matèria”, ha assenyalat el president de l’Associació de Propietaris de Catalunya, que considera que la manca de lloguer social i de mesures específiques han empitjorat l’accés a un habitatge de lloguer.

Publicitat

“S’ha legislat de cara a la galeria, desplaçant a la propietat privada la funció d’auxili social que correspon a l’Estat i s’ha anul·lat la seguretat jurídica al mercat de lloguers, amb les nefastes conseqüències de la seva redacció”, ha conclòs Llagostera.

Finalment, l’Associació de Propietaris ha celebrat l’anul·lació de part de la llei catalana d’habitatge del 2022 pel TC i de l’obligació dels propietaris d’oferir lloguer social. “Suposava la vulneració del dret a la propietat i era un exemple de la mala praxis legislativa a Catalunya”, ha comentat l’entitat. “Es tracta d’un error conceptual dels legisladors, i dels polítics, el fet d’interpretar el significat de funció social recollit a la Constitució”, han insistit des de l’Associació de Propietaris de Catalunya. “Normes com aquesta demostren la incompetència de l’administració catalana per resoldre el problema d’accés a l’habitatge, per la reiteració i pel mal plantejament de la qüestió”, ha conclòs l’entitat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió