ACN Barcelona – L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha considerat “molt positiva” la retirada de l’obligatorietat de la mascareta a les residències de gent gran. En un comunicat, ha celebrat la decisió que el Consell de Ministres ha pres aquest dimarts i ha recordat que es tracta d’una notícia llargament esperada pel sector i molt reivindicada. L’entitat ha apuntat que la mesura beneficiarà els treballadors, els familiars i sobretot les persones grans usuàries, perquè tot i que elles estaven exemptes de dur-ne, ara es podrà recuperar la comunicació “cara a cara”. Ho ha explicat Cinta Pascual, presidenta de l’ACRA que ha dit que “la mascareta implicava un impediment” que feia que ni els professionals ni els residents se sentissin a gust.
L’ACRA ha assegurat que la realitat actual és molt diferent de la del mes de maig de 2020, quan es va dictar l’obligatorietat de dur aquest element de protecció, en plena pandèmia de la covid.
Cinta Pascual ha assegurat que la situació era una “anomalia” perquè pràcticament tots els països de la Unió Europea, excepte Itàlia i Grècia, ja havien eliminat la mascareta com a requisit indispensable a les residències. En aquest sentit ha dit que aquests equipaments i altres recursos assistencials de gent gran en situació de dependència “viuen amb plena normalitat”.
L’ACRA és una organització empresarial que agrupa el 70% de les entitats de recursos assistencials (residències, centres de dia, servei d’ajuda a domicili, centres sociosanitaris, entitats tutelars i teleassistència, entre d’altres) per a gent gran a Catalunya.
En total compta amb 438 entitats associades, que representen 1.126 serveis i 46.592 places. Donen feina a 43.510 treballadors directes i a més de 10.000 de manera indirecta que atenen 213.384 persones a través del servei de teleassistència i de l’ajuda a domicili.