ACN Tarragona – Un mural davant l’antic teatre romà de Tarragona cerca donar valor a aquest barri conegut per l’oci i promoure l’art al carrer. L’obra plàstica es titula ‘Jardí Romà’ i ha estat elaborat per l’artista valencià Escif. La peça barreja elements típics d’un menú, fent homenatge al què hi havia escrit originalment a la paret, amb les runes romanes. Pretén combinar els dos elements pre-sents en aquest indret, l’oci nocturn propi de la sala Zero, i el patrimoni històric del teatre romà. Aquesta mostra d’art urbà forma ja part de les més de trenta obres que conformen la iniciativa de l’Ajuntament de Tarragona Murs que Parlen. En aquest cas, l’objectiu, segons l’artista, és “connectar aquest passat amb el present i el futur”.
L’obra presenta una selecció de les troballes romanes de Tarragona que l’artista va escollir per tal d’elaborar la composició. Aquestes interactuen i entren en contacte amb paraules com ‘braves’, ‘entrepans’ o ‘ensaladia russa’. El pintor explica que el seu objectiu era “connectar les ruïnes amb el context local”. Per aquest motiu va decidir relacionar aquestes runes clàssiques amb els menú escrit a la paret de la sala Zero. Però, no es tracta d’una peça completa, ja que “s’acabarà amb les històries i el bagatge de cada persona que dialogui “mb ella” explica Escif.
L’obra pictòrica forma part del projecte Murs que Parlen. Aquesta és una iniciativa que va desenvolupar fa setze anys el Servei Municipal de Joventut de Tarragona. “Aquest mur no és simplement un graffiti, és quelcom més, és un intent de transformar les parets de la nostra ciutat en quelcom més viu i alhora fer partícip a la gent jove” explica Guillermo García de Castro, Conseller de Joventut i Espai Públic.