ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, obrirà al setembre una nova edició d”Impulsem el que fas’, amb un pressupost de 2,6 MEUR per donar cobertura a l’impuls de nous projectes arrelats als barris i districtes. L’objectiu és donar una oportunitat a persones emprenedores i empresàries per establir els seus projectes amb ajuts per sufragar fins al 80% del cost total. Es preveu que la 8a edició d’aquest programa arribi a un total de 150 projectes, que rebran entre 16.000 i 43.000 euros, atenent les diferents despeses i modalitats. La que rebrà una dotació més important serà la que parteix de la instal·lació de nova activitat en locals de planta baixa buits i parades de mercats.
La regidora de Promoció Econòmica i Treball, i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil, destaca que els barris són “motor” de l’economia de la ciutat, generen talent i per això són importants els ajuts per acompanyar i ajudar a persones emprenedores i empreses a dura a terme els seus projectes i idees de negoci. En aquest sentit, ha afegit que aquesta filosofia es troba en “l’ADN de Barcelona Activa”.
En les set edicions anteriors d’aquest programa s’han finançat 963 projectes amb una inversió total de 19 MEUR en el teixit socioeconòmic de la ciutat. En aquesta nova convocatòria el criteri d’atorgament dels ajuts passarà a ser de concurrència no competitiva, amb la qual cosa s’atorgaran segons l’ordre cronològic de presentació de les sol·licituds, sempre i quan compleixin amb els requisits establerts a les Bases de la convocatòria.
<strong>Més de 50 nous negocis en locals buits</strong>
‘Impulsem el que fas’ conté ajuts econòmics de sis modalitats vinculades a reptes i sectors econòmics estratègics. La primera modalitat, i a la qual s’hi destina 1 MEUR, és la ‘d’Amunt Persianes’, per a la instal·lació de nova activitat econòmica en locals de planta baixa, i que enguany també promourà l’obertura de parades de mercats. Així, el 38,4% del pressupost anirà a aquest tipus d’iniciatives permetent obrir més de 50 nous negocis a la ciutat en locals buits que aixecaran la seva persiana. La modalitat 2 permetrà cofinançar actuacions vinculades amb l’àmbit de la innovació socioeconòmica i l’economia social i solidària, amb el requisit de que estiguin alineades amb l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària de Barcelona 2023.
Quant a la modalitat 3 té l’objectiu de fomentar l’ocupació de qualitat, mitjançant actuacions de mercat de treball i intermediació i l’abordatge de la precarietat laboral. Es pretén millorar l’ocupabilitat de persones menors de 30 anys; dones; persones en procés migratori amb dificultats de trobar feina; o persones afectades per l’eix de salut i desigualtat. A més, en aquesta modalitat, les actuacions hauran de desenvolupar-se en algun dels districtes que estan per sota de la renda mitjana (Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Ciutat Vella, Sants Montjuïc i Horta – Guinardó).
Les altres modalitats fan referència al turisme responsable i sostenible, amb l’objectiu de fomentar projectes que afavoreixin la desconcentració territorial del turisme i que ajudin a reduir la pressió turística de les àrees més visitades a la ciutat. D’una altra banda, hi haurà subvencions per a actuacions en alimentació sostenible i consum responsable, que portaran a enfortir els circuïts de comercialització i a prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentari, entre d’altres.
I la darrera modalitat, vinculada amb la distribució urbana de mercaderies d’última milla, vol contribuir a millorar la eficiència i reducció de l’impacte del repartiment urbà de mercaderies, mitjançant vehicles de zero emissions. Aquesta modalitat preveu incrementar els ràtios de sostenibilitat de les empreses d’última milla.