Edició 2340

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 21 de desembre del 2024
Edició 2340

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 21 de desembre del 2024

L’acusat del crim d’una parella d’avis a Barcelona va visitar-los poc abans que deixessin de respondre al telèfon

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’acusat del crim d’una parella d’avis a Barcelona el 2019, un comercial que els havia venut múltiples productes, va visitar-los poc abans que deixessin de respondre al telèfon. Segons ha relatat un caporal dels Mossos al judici que se celebra aquests dies a l’Audiència, la investigació policial situa el mòbil de l’acusat al domicili del matrimoni el 16 d’agost del 2019 a la tarda, quan durant tres hores desapareix el senyal telefònic de l’acusat, un fet “poc habitual”. La darrera trucada entre l’acusat i les víctimes havia tingut lloc el dia 14, després d’un creixement “exponencial” de trucades en els darrers mesos. Segons el caporal, entre el 15 i el 17 no es van detectar trucades al telèfon del matrimoni i el dia 18 ja no van contestar.

Molt més endavant, quan l’investigat va rebre una primera visita dels Mossos, va iniciar gestions per fer-se documentació falsa. Un indici més, segons el testimoni, llavors caporal del grup d’homicidis de Barcelona, que apunta a Marcos F. com a presumpte autor del crim. Segons ha dit, el conjunt de proves i informació recopilada durant els prop de dos anys d’investigació conclou de manera “irrefutable” que ell és l’autor del doble crim, el matrimoni entre el Manuel i la Piedad.

Publicitat

L’agent també ha admès que la investigació es va veure alterada per la irrupció de la pandèmia el març del 2020. Així, temporalment es van haver de paralitzar les mesures d’intervenció telefònica i les balises que s’havien col·locat al vehicle del sospitós, ateses les restriccions de mobilitat.

<strong>Primeres sospites</strong>

Segons han explicat els testimonis aquest dimecres, les primeres sospites de la policia cap a l’acusat van començar quan van vincular diverses factures de productes comprats pel matrimoni amb un mòbil del qual n’és usuari l’acusat, que feia de comercial.

A partir d’aquí van analitzar els moviments bancaris de les víctimes i van localitzar diversos albarans per valor de 8.400 euros en productes per a la salut com ara somiers, pots de pomada, una gerra d’aigua especial o pegats. A més a més, al domicili de les víctimes hi van trobar una habitació amb productes per a massatges als peus o una butaca elèctrica.

D’acord amb el caporal, les compres podien tenir a veure amb la creença del Manuel que la salut de la seva dona, la Piedad, que s’havia deteriorat i pràcticament ja no sortia de casa, podia millorar. Les trucades entre l’acusat i les víctimes des de l’abril fins a l’última, a l’agost, són una cinquantena. En algun moment, però, la relació es va torçar.

<strong>Senyals d’estafa</strong>

El 12 de juliol l’acusat va aconseguir ingressar-se 100 euros al compte a través d’una operació utilitzant la targeta del Manuel i es va trobar amb la denegació en fer un segon intent de transferència. Quan el Manuel va detectar un moviment que no havia fet ell va trucar al banc per demanar explicacions. Més tard, el 6 d’agost l’acusat va fer diversos intents de treure diners de caixers amb la targeta del Manuel, que l’endemà va anar al banc a denunciar la sostracció de la targeta i a demanar una targeta nova.

El caporal ha explicat que un dia després d’anar al banc, el 8 d’agost, el Manuel va trucar al seu fill Fernando i li va comentar la qüestió i “que li sembla que pot ser una estafa”.

Segons ha relatat el mateix fill en seu judicial, el seu pare li va demanar si tenia internet i va demanar-li per una pàgina web, però ell el va tallar de seguida advertint-lo que podia ser una estafa o link “maliciós”. “Hi va haver uns instants complicats de silenci”, ha dit el fill, que ha qualificat la trucada “d’estranya” i ha recordat que després el seu pare va respondre-li “amb monosíl·labs”.

L’endemà d’aquesta trucada, el dia 9, el Manuel va trucar “insistentment” a l’acusat. “S’adonen que qui els ha robat la targeta ha estat ell”, ha explicat al caporal dels Mossos.

<strong>Els Mossos situen el crim el dia 16</strong>

Els cossos del Manuel i la Piedad van ser localitzats per la policia el 24 d’agost del 2019 a la nit, després que algun veí de la finca truqués per la forta olor que venia del pis del matrimoni. La policia de seguida va veure que hi havia indicis de violència, ja que hi havia grans tolls de sang i es va veure que tant el Manuel com la Piedad havien rebut més d’una desena de punyalades cadascun.

Segons ha explicat el caporal, la investigació policial va determinar que els fets haurien tingut lloc el dia 16 a la tarda, quan saben que l’acusat va visitar el matrimoni al seu domicili. De fet, el 16 al matí és l’últim moment en què es té constància d’haver vist amb vida el Manuel, que havia anat al banc a buscar la targeta bancària nova que havia sol·licitat.

“Crida l’atenció que el 16 a la tarda no els truqui i aparegui el seu mòbil allà”, ha dit en relació al domicili del matrimoni. Hi arriba cap als volts de les tres de la tarda, quan durant tres hores es perd el senyal, un fet “no habitual”. “Concloem que la mort es va produir de tres a sis de la tarda del 16 d’agost, moment en què l’acusat va aprofitar per apoderar-se de les joies”, ha indicat en relació amb les joies sostretes.

<strong>Dues persones “humils”</strong>

Tant el fill com una de les netes de la parella d’avis han declarat durant el judici i han ratificat que reconeixien com a joies dels seus familiars algunes de les que s’havien venut amb posterioritat als fets.

El fill, el Fernando, ha relatat com la salut de la seva mare havia empitjorat molt en els darrers mesos, ha negat saber res de les compres fetes pels seus pares de productes suposadament per a la salut i ha assegurat que tampoc no estava al cas dels seus moviments bancaris, ja que no els “fiscalitzava” i només els ajudava a fer la declaració de la renda. També ha destacat que els seus pares eren “humils i estalviadors” a més de “nobles”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió