Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024
Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024

L’Acadèmia Internacional de Música de Solsona comptarà amb 120 joves talents d’arreu del món

|

- Publicitat -

ACN Solsona – A partir del 31 de juliol Solsona s’omplirà amb 120 músics procedents de quatre continents amb motiu de la celebració de la 23a edició de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) i el seu festival. Hi haurà alumnes de Corea del Sud, Estats Units, Alemanya, Anglaterra, Mèxic o Eslovènia, entre d’altres. En concret, el festival ha programat una quarantena de concerts fins el 17 d’agost en diferents indrets de la Catalunya Central. El concert inaugural serà el 2 d’agost al teatre comarcal de Solsona i anirà a càrrec dels professors de corda de l’Acadèmia. Durant tot el festival es faran actuacions a setze municipis del Solsonès, Bages, Moianès i Alt Urgell. Com a novetat, s’incorporen recitals a Lladurs i Clariana de Cardener.

L’Orquestra Simfònica de l’AIMS, un dels reclams del projecte, farà el seu concert anual el 9 d’agost a les vuit del vespre a la sala polivalent. Sota la batuta de Jordi Francés, s’interpretarà la Setena Simfonia de Ludwig van Beethoven, el Concertino per a clarinet de Carl Maria von Weber i la Simfonia Concertante de Mozart.

Publicitat

Entre altres concerts destacables del festival, també hi ha el recital d’orgue del 10 d’agost a la catedral de Solsona, a càrrec del prestigiós mestre de la improvisació alemany Johannes Geffert, i el del professorat a la Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona, el dia 11.

El festival d’aquesta edició es dedicarà a la fagotista vinculada a l’AIMS Miriam Gussek, que l’any passat va actuar com a solista al concert de l’Orquestra Simfònica, i que ha desaparegut recentment de forma inesperada.

L’Acadèmia Internacional de Música de Solsona té com a objectiu formar joves talents d’arreu del món a través de tres branques. La primera se sustenta sobre les classes magistrals impartides per professorat de primera línia provinent dels millors conservatoris i orquestres, com la Filharmònica de Berlín, la Concertgebouw d’Amsterdam, el Centre Superior de Música del País Basc (Musikene) o la Universitat de les Arts de Berlín (UDK). És habitual que l’oferta de places per perfeccionar la tècnica a Solsona sigui inferior a la demanda, especialment en determinats instruments. Enguany l’Acadèmia ha seleccionat 120 alumnes d’entre les més de 180 sol·licituds rebudes.

La segona branca de l’AIMS és l’artística, que es materialitza a través dels nombrosos concerts que se celebren arreu del territori. La tercera és la social, on l’AIMS fa accessible la música clàssica a persones i col·lectius vulnerables.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió