Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024
Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024

La UdG participa en un projecte europeu per crear plans d’igualtat a les universitats i centres de recerca

|

- Publicitat -

ACN Girona – La Universitat de Girona participa en un projecte europeu per elaborar propostes que ajudin a crear plans d’igualtat en universitats i centres de recerca. Es tracta del projecte ‘Gender Equality Plans for Inclusivity’ (GEPINC) i hi participen altres universitats de Portugal, Romania, Irlanda, Grècia i Turquia. L’objectiu del projecte és que al llarg dels 36 mesos que durarà el projecte es busquin mecanismes que les universitats i els centres de recerca puguin incorporar per a la igualtat i diversitat de gènere. A dia d’avui molts centres universitaris i de recerca fomenten la igualtat d’oportunitats amb les dones, però a partir d’aquestes eines també volen incorporar la igualtat d’oportunitats en persones del col·lectiu LGTBIQ+.

A partir del GEPINC es busca millorar la reputació i l’atractiu dels centres de recerca en organitzacions que estan menys avançades a partir de la implementació de plans d’igualtat de gènere inclusius. Els estereotips i la societat actual poden estigmatitzar les persones del col·lectiu LGTBIQ+ i altres grups que pateixen opressions vinculades amb el gènere. Per això cal dissenyar noves polítiques d’igualtat que siguin més inclusives.

Publicitat

El projecte es basa en eines que ja existeixen en els plans d’igualtat i l’experiència prèvia que tenen els socis del projecte, sempre donant un enfocament trans disciplinari. Per això es tenen en compte àmbits com l’economia, la psicologia, l’antropologia, el treball social, la geografia, la demografia, la salut, la recerca de la innovació, el dret i els estudis de gènere.

GEPINC planteja desenvolupar intervencions i activitats que siguin motor de canvi per promoure de manera duradora la diversitat sexual i de gènere, la inclusió i augmentar l’atractiu i la productivitat de les organitzacions de recerca en aquests àmbits.

Per part de la UdG, l’investigador responsable és el membre del grup de recerca en Ciències Socials Aplicades (CISA) Jose Antonio Langarita. El projecte està liderat per l’Ecole d’Economie de París i té un finançament de 750.000 euros. A la UdG li pertoquen 93.000 euros.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió