Edició 2307

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 18 de novembre del 2024
Edició 2307

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 18 de novembre del 2024

La Setmana de l’Art de Catalunya oferirà 50 propostes per apropar totes les dimensions de la creació al gran públic

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Galeries d’Art de Catalunya (GAC) han presentat aquest dilluns la quarta edició de la Setmana de l’Art de Catalunya que se celebrarà del 28 de novembre al 5 de desembre amb una cinquantena d’activitats arreu del país. En un context “complicat” i “interessant” del sector de l’art que requereix “renovar” les lectures dels espais creatius, la iniciativa busca enguany apropar l’art, en totes les seves dimensions, al gran públic i estimular la col·laboració entre agents privats i públics. En una cinquantena d’entitats, galeries o museus, s’impulsarà un programa amb exposicions, rutes, itineraris, presentacions, inauguracions, tallers, performances o experiències sensorials. Enguany el lema és ‘L’art no es pot explicar, s’ha de viure de prop”.

El programa conté una cinquantena de propostes, de perfils, formats i característiques diverses, però que comparteixen la voluntat de posar les arts visuals en el centre d’atenció i afavorir la seva aproximació i valoració per part del conjunt de la societat catalana.

Publicitat

Aquest programa impulsat per les GAC genera, doncs, diversitat de propostes artístiques per atraure els focus sobre la necessitat que l’art jugui un paper central en l’ecosistema cultural del país com a reflex d’una societat avançada.

En aquest sentit, en roda de premsa han explicat que resulta imprescindible la col·laboració que s’estableix entre la Setmana de l’Art i els agents públics i privats. “No hi ha cap altre esdeveniment artístic a Catalunya que impliqui una col·laboració tant activa, profunda i còmplice entre els sectors”, han celebrat.

<strong>Tornen les ‘Visites inesperades'</strong>

El programa de la Setmana de l’Art de Catalunya té com a plat fort per tercer any el projecte ‘Visites inesperades’. Tres museus de primer nivell obren les seves sales per exposar obres d’artistes de diferents estils i generacions aportades per les galeries d’art. Es tracta del Museu de Montserrat, el Museu d’Art de Girona i el Museu Morera de Lleida. Les mostres en els tres equipaments generen un diàleg entre les peces convidades i les respectives col·leccions permanents, adaptant-se als espais i recons de les seves sales.

Amb aquestes tres exposicions, que es podran veure fins al 12 de gener i estan comissariades per Montse Frisach, es busca que es constitueixin com a una oferta expositiva més enllà de la Setmana de l’Art.

Segons ha explicat Frisach, un dels diàlegs més interessants que es podran veure a ‘Visites inesperades’ és el que gira al voltant de Salvador Dalí. Frisach ha triat  l’obra de gran format ‘Acadèmia neocubista’ del Museu de Montserrat que va realitzar Dalí en el seu període de joventut l’any 1926. Aquesta peça la fa dialogar amb una fotografia de la galeria Pigment del fotògraf argentí Diego Ferrari realitzada al Cap de Creus. Els dos treballs comparteixen una “semblança” encara que parteixen d’un plantejament diferent perquè el treball de Ferrari té una voluntat ecologista.

Deixant de banda les ‘Visites inesperades’, una altra de les exposicions destacades que es podran veure serà ‘Art i artesania’, realitzada conjuntament amb el Centre d’Artesania de Catalunya i que es podrà veure del 27 de novembre al 9 de desembre. Comissariada per Mònica Ramon, pretén fomentar que l’artesania adquireixi una major presència i més continuada a les galeries d’art.

‘Les Rutes a peu o en bus’ permetran vincular les galeries d’art amb museus, fundacions, centres d’art o altres espais patrimonials. Així, hi haurà propostes com el recorregut entre les galeries Artur Ramon Art, Pigment Gallert i el Museu Can Framis a Barcelona, les galeries de Sant Cugat del Vallès Canals, La Galeria i el Museu de Cerdanyola o la ruta a Lleida entre l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Galeria Espai Cavallers. També hi haurà una ruta entre la galeria Gothsland i el Museu Europeu d’Art Modern a Barcelona i una proposta entre espais de Reus i el Castell de Vila-seca.

El programa de la Setmana de l’Art a Catalunya 2024 es completa amb experiències d’art per apropar les arts visuals a través de nous formats o la inauguració de diverses exposicions. Finalment, també s’han preparat trobades amb artistes i públic, visites comentades, tallers o experiències amb artistes pintant en viu.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió