Edició 2483

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de maig del 2025
Edició 2483

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de maig del 2025

La Fundació Suñol de Barcelona inaugura l’exposició ‘Warhol Vijande, Cita a Barcelona’

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Fundació Suñol de Barcelona inaugura aquest dimecres l’exposició ‘Warhol Vijande, Cita a Barcelona. Més que Imatges Alterades by Christopher Makos’, una mostra que es va estrenar aquest any al Museu Lázaro Galdiano de Madrid i que ara passa per la capital catalana. L’exposició es podrà veure fins al 28 de febrer de 2025. Així mateix, també es presenta un teaser del documental ‘Warhol-Vijande: Más que Pistolas, Cuchillos y Cruces’, que arribarà als cinemes el 2025. El documental i l’exposició aprofundeixen en la figura del galerista Fernando Vijande, la seva relació amb el pintor nord-americà i la transcendència de la visita de Warhol a Madrid el 1983.

L’exposició inclou el retrat més personal i íntim de Warhol a través de 20 fotografies de gran format de la sèrie ‘Imatges Alterades’, de Christopher Makos, que aborden el tema de la identitat de gènere. Warhol i Vijande es van conèixer a la llegendària The Factory de Nova York a finals dels anys 60, tot i que Warhol no viatjaria a Espanya fins al gener de 1983 per inaugurar l’exposició ‘Pistolas, Cuchillos, Cruces’, que havia realitzat ‘ad hoc’ per a la Galeria Fernando Vijande de Madrid.

Publicitat

L’exposició inclou el retrat díptic, de Fernando Vijande, realitzat a The Factory per Warhol, que va formar part de l’exposició a la Galeria Fernando Vijande el 1983. Les col·leccions dels fotògrafs Pablo Pérez Mínguez, Javier Trillo, Teresa Nieto i Javier Porto també s’inclouen en aquesta exposició i permeten articular un recorregut visual i sociològic de la visita de Warhol a Madrid i de l’exposició ‘Pistolas, Cuchillos, Cruces’ el 1983.

La sèrie ‘Imatges Alterades’ va ser realitzada el juny de 1981 durant dos dies a l’estudi de Makos a Nova York, on es van realitzar 349 fotografies. “Andy va posar amb set perruques diferents, un maquillatge teatral que no ocultava les imperfeccions de la seva pell, i la seva camisa blanca i texans habituals”, ha explicat la Fundació Suñol.

Les fotografies d’’Imatges Alterades’, la serigrafia ‘Ladies and Gentlemen’ i la fotografia ‘Andy Warhol and the members of The Factory, New York City, October 30, 1969’, de Richard Avedon, que pertanyen a la Col·lecció Suñol Soler i presents en aquesta mostra són “un testimoni revelador del poder transgressor d’alterar les imatges i revelen la bellesa i vulnerabilitat que amaguen aquesta selecció d’obres relacionades amb una temàtica d’identitat i gènere”, han destacat des del centre.

El documental ‘Warhol-Vijande: Más que Pistolas, Cuchillos y Cruces’, realitzat a través dels testimonis del cercle de Warhol a Nova York i Pittsburgh, juntament amb testimonis de la visita de Warhol a Madrid, i l’exposició, aprofundeixen en la figura del galerista Fernando Vijande, la seva relació amb el pintor nord-americà i la transcendència de la visita de Warhol a Madrid el 1983.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió