Edició 2307

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 18 de novembre del 2024
Edició 2307

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 18 de novembre del 2024

Joves a l’atur de Manresa aprenen l’ofici de paleta mentre arreglen la ciutat

|

- Publicitat -

ACN Manresa – Gairebé 1 de cada 10 joves de Manresa està en situació d’atur, però el sector de la construcció no troba gent per treballar. Un contrasentit que es repeteix en altres sectors i que, des de fa temps, l’Ajuntament treballa per revertir. Per fer-ho, impulsa un programa destinat a joves d’entre 16 i 29 anys que combina formació i treball. Durant sis mesos, fan teoria i, el següent mig any, la posen en pràctica. I ho fan en benefici de la ciutat, ja que treballen arreglant-la. Aquest any, per exemple, han fet millores als vestuaris del camp de futbol de Les Cots. “Les feines són reals i efectives, no són simulacions”, explica el regidor d’Ocupació, Lluís Vidal. De moment, ja hi han participat més de 120 joves i la meitat han trobat feina.

El Mamadou Diallo va arribar sol de Guinea fa un any. Allà era informàtic i aquí li hauria agradat treballar del mateix, però no pot convalidar el títol. Per això, va decidir apuntar-se al programa de l’Ajuntament de Manresa i aprendre un ofici. D’entrada la construcció no era la seva prioritat, però amb el temps ha vist que li agrada i admet que s’hi podria dedicar. A més, participar al programa li ha obert noves oportunitats. “Estic molt orgullós i content. He après a parlar el català i crec que és bàsic per trobar feina. Ara crec que em serà més fàcil”, subratlla.

Publicitat

El mateix pensa el Yacouba Lompo. Té 26 anys i va arribar de Burkina Faso, on treballava de professor de matemàtiques. Aquí creu que pot trobar una oportunitat en el sector de la construcció, li agrada i se sent satisfet d’haver après un ofici.

<strong>La construcció reclama mà d’obra</strong>

Des de l’Ajuntament de Manresa prioritzen el sector de la construcció perquè tenen detectat que els cal mà d’obra. “Ens demanen que formem persones perquè no tenen gent per treballar”, explica Jenifer Delgado, directora de la Casa d’Oficis.

La majoria de joves en atur estan poc qualificats. Per això, el programa els forma durant sis mesos i després, durant el següent mig any, “el que fan és revertir aquesta formació al barri”. “Hi guanya tothom, els joves i la ciutat”, explica.

Normalment fan millores al barri antic, però aquest any el que s’ha fet és arreglar els vestuaris del camp de futbol de Les Cots, un espai que, tot i estar als afores de la ciutat, utilitzen els infants i joves del barri antic.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió