Edició 2275

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 17 de octubre del 2024
Edició 2275

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 17 de octubre del 2024

Jordi Boixaderas i Carlos Cuevas protagonitzen lectures dramatitzades de Rousseau i Thoreau

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Temporada Alta i el Festival Clàssics han presentat aquest dilluns l’estrena de les lectures dramatitzades de ‘Rousseau: confessions’ a càrrec de Jordi Boixaderas i ‘Thoreau: la vida als boscos’ amb Carlos Cuevas que s’estrenaran a la Sala La Planeta de Girona i es podran veure al CCCB i al Jardí Botànic de Barcelona. Els textos aborden la natura i dialoguen entre sí. En concret, l’obra de Thoreau planteja un viatge de la ciutat cap al bosc, mentre que Rousseau desplega el seu concepte dels “bons salvatges”. Es tracta d’uns textos clàssics que ressonen amb l’actualitat que, a banda de l’experiència personal amb la natura, tracten temàtiques com l’antiracisme, el dret a la propietat privada o l’ecologia.

El primer muntatge que arribarà serà el de ‘Rousseau: confessions’ de Jordi Boixaderas, amb direcció de Glòria Balañà i adaptació de Joan Casas. S’estrenarà amb entrades esgotades aquest divendres a la Sala Planeta de Girona i arribarà el 24 d’octubre al Hall del CCCB.

Publicitat

Boixaderas oferirà una lectura de text de confessió autobiogràfica que mostra l’evolució del pensament de Jean-Jacques Rousseau, un dels principals filòsofs del Segle de les Llums i autor de les teories del “bon salvatge”.

Al llarg de la seva obra, el filòsof francès va reflexionar sobre la vertadera naturalesa humana i sobre el pas de la vida a la natura a la vida en societat. A través d’aquesta lectura, es mostrarà la figura del “bon salvatge” de Rousseau, una figura que ha esdevingut clau pel pensament polític modern i per a la filosofia de l’educació. 

Així, s’oferiran fragments literals d’obres cabdals del pensador francès com les ‘Confessions’, el ‘Discurs sobre les ciències i les arts’ i l’Assaig sobre l’origen de les llengües’.

En roda de premsa, Boixaderas ha assegurat que en la lectura es podrà gaudir d’un Rousseau que parla molt d’ell d’una forma molt “desenvolupada”. “És digne d’un anàlisi psicològic profund, es molt interessant com a personatge”, ha afirmat. L’actor i doblador ha apuntat que el més destacat és veure l’evolució cap a un personatge dur així com la seva idea de “bon salvatge”.

Pel que fa H. D. Thoreau amb Carlos Cuevas, direcció de Glòria Balañà i adaptació de Marina Espasa, ‘Thoreau: La vida als boscos’ s’estrena el 26 de novembre a la Sala la Planeta de Girona i arribarà a Barcelona el 7 i 8 de desembre al Jardí Botànic.

En aquest cas, Cuevas oferirà una lectura dramatitzada de les reflexions del filòsof nord-americà que va passar dos anys en una cabana que va construir ell mateix a la vora d’un llac de Massachusetts (EUA). Els textos ‘Walden, o la vida al bosc’ i ‘Caminar’ són utopies sobre la possibilitat de viure plenament i aprendre el que realment pot ensenyar la vida. 

L’actor Carlos Cuevas ha celebrat que un text escrit fa 150 anys encara plantegi qüestions que “ressonen en l’actualitat”. També ha trobat encertat que li toqui interpretar un personatge que va escriure aquest text amb una edat similar a ell.

<strong>Pere Arquillué, Carme Elias i Ramon Madaula</strong>

A banda de Boixaderas i Cuevas, el Temporada Alta també ha explicat que Josep Maria Fonalleras i Pere Arquillué interpretaran ‘Fe, fidelitat i saviesa’, un recull dels textos més coneguts de Modest Prats, que acostaran als espectadors la polièdrica figura del filòleg i teòleg català. El muntatge es veurà el 4 de desembre a la Catedral de Girona. 

També es programarà ‘Cartes d’amor’, una lectura dramatitzada amb esperit de tribut a Carme Elias. Acompanyada per Ramon Madaula i sota la mirada externa de Sílvia Munt, els intèrprets posaran veu a aquesta peça epistolar del dramaturg nord-americà A. R. Gurney pensada específicament per ser llegida. Es veurà el 6 de desembre a la Sala La Planeta de Girona.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió