Edició 2192

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de juliol del 2024
Edició 2192

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de juliol del 2024

Girona defensa la permuta del parc de Jordi Vilamitjana com “una oportunitat de dinamització” de la zona

|

- Publicitat -

ACN Girona – El govern local de Girona defensa que la cessió del solar on hi ha el parc Jordi Vilamitjana per fer-hi habitatges és “una oportunitat de dinamització social” del barri de Can Gibert del Pla. El motiu d’aquesta operació és la permuta que es fa amb la família Bellsolà, propietària d’un solar que s’ha d’expropiar perquè s’inclou en el projecte del futur Campus de Salut. Per altra banda, l’Ajuntament de Girona preveu traslladar el parc de Jordi Vilamitjana al costat de la riera de Marroc, a pocs metres de la ubicació actual. Per aconseguir-ho dos aparcaments per a camions i alguns solars buits passaran a ser zona verda. Això permetria que es passés dels 22.620 m2 actuals als 51.420, el doble que té l’extensió actual.

Aquest dissabte 27 de juliol finalitza el termini per presentar al·legacions al projecte de planejament urbanístic per ubicar el nou Camps de Salut, que es construirà al sud-oest de la ciutat. El govern local ha avançat que estudiarà totes les al·legacions per trobar-hi el màxim encaix possible, però defensa l’actual projecte que s’ha aprovat de forma provisional.

Publicitat

La proposta inclou la cessió d’una part del parc de Jordi Vilamitjana que hi ha al barri de Can Gibert del Pla per donar-li usos residencials. Es tracta d’una permuta amb la propietat d’uns terrenys que s’inclouen en el futur Campus. L’operació permetrà que s’hi edifiquin 347 habitatges, però un 40% d’ells hauran de ser de protecció oficial.

Per al govern local això suposa “una oportunitat de dinamització social” de la zona, ja que aportarà nous veïns i també ampliarà el teixit comercial amb nous locals vinculats al campus. A més, en aquest entorn es mantindrà una part de la zona verda que es podria destinar a un parc infantil o una zona de pícnic. La cessió, a més, permet fer front a les despeses necessàries per tirar endavant la transformació urbanística que cal per fer del campus una realitat.

<strong>Una zona inundable</strong>

Aquesta ordenació està molt delimitada per les restriccions que hi ha per inundabilitat del sector i no permet la construcció dels terrents més propers a la riera de Marroc. Per aquest motiu, el consistori ha optat per agafar aquestes parcel·les i renaturalitzar-les per convertir-les en el nou parc de Jordi Vilamitjana. Serà un parc que tindrà més del doble dels metres quadrats actuals (passarà dels 22.620 actuals als 51.420).

A més, el consistori es compromet a traslladar-hi l’skatepark, la zona d’esbarjo caní i el parc infantil que hi ha. També es podrien col·locar-hi nous elements que es poden consensuar amb el veïnat. La idea és que el nou parc tindria un format similar al que ja hi ha a les ribes del Ter de Domeny. A més, el consistori estudia ubicar-hi un espai permanent d’educació ambiental que les escoles podrien fer servir per organitzar-hi activitats.

<strong>Rebuig veïnal</strong>

El govern ha anunciat aquest divendres el seu posicionament després que aquesta setmana els veïns del barri mostressin el rebuig al projecte que planteja el consistori. Els veïns de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla asseguren que es tracta d’una “operació especulativa” i han avisat que volen arribar fins al final per garantir la preservació de la parcel·la. De tota manera, el govern local demana no enrocar el campus amb tramitacions urbanístiques perquè podria suposar endarrerir les obres una dècada.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió