Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

FemCAT aposta per apujar sous i no disminuir els horaris de feina: “Reduir la jornada no promourà més productivitat”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – FemCAT s’ha posicionat aquest dijous en contra de la reducció de jornada laboral a 37,5 hores setmanals que planteja el Ministeri de Treball que veuen “errònia des del principi”. El president de la fundació empresarial, Oriol Guixà, ha apostat per aconseguir un increment de la productivitat que permeti apujar els sous dels empleats amb els mateixos horaris de treball. En una trobada amb periodistes, el dirigent empresarial ha afirmat que “reduir la jornada no promourà més productivitat” i ha recordat que l’absentisme és “un problema greu” perquè s’ha duplicat des del final de la pandèmia. A més, FemCAT ha avisat que si l’opa del BBVA al Banc Sabadell tira endavant, “el país perdrà talent financer”.

“Amb la fusió de Bankia i CaixaBank s’ha perdut molt del talent financer a Catalunya perquè se n’ha anat pràcticament tot a Madrid. L’única entitat que té la presa de decisions aquí és a Sant Cugat i és el Sabadell. Si l’opa tira endavant aquest talent marxarà i a ens trobarem que a Catalunya no hi haurà el talent financer, cosa que repercuteix molt en el món empresarial”, ha dit el també president de l’empresa de semielaborats de coure La Farga.

Publicitat

Guixà ha recordat que els accionistes tenen l’última paraula en aquest assumpte. A més, ha dit que el govern espanyol no podrà aturar l’opa perquè “no planteja problemes de competitivitat” però sí que pot “bloquejar la fusió”.

<strong>El repte dels nouvinguts</strong>

En el vintè aniversari de la seva creació, la fundació d’empresaris ha situat els tres reptes dels propers 20 anys la integració de la immigració a la cultura i esperit emprenedor català, la inestabilitat geopolítica i la irrupció de la intel·ligència artificial.

El dirigent empresarial ha afirmat que cal reforçar el lligam entre el món empresarial i el tercer sector per facilitar l’arribada dels nouvinguts. Pel president de La Farga, hi ha el “perill” que l’esperit d’emprenedoria i el tarannà que ha fet de Catalunya un país industrial “es dilueixi si no que agafi força”.

<strong>Més finançament</strong>

A més, Guixà ha defensat que cal que “Barcelona exerceixi de capital de Catalunya” i una major connexió entre la ciutat i la resta del territori. Alhora, ha considerat que unes bones infraestructures de transport ajudarien a pal·liar el problema d’accés a l’habitatge a l’àrea metropolitana de la capital catalana.

El president de FemCAT es va reunir recentment amb el president del Govern, Salvador Illa, a qui li va transmetre que era necessari un nou model de finançament, una gestió més eficaç de l’administració pública i entomar els reptes d’innovació, transferència de coneixement i formació professional. “Catalunya està subfinançada i és fonamental aconseguir un finançament ampliat”, ha lamentat.

<strong>Fòrum Catalan Legacies</strong>

La Fundació compleix vint anys i ho celebrarà amb el Fòrum Catalan Legacies, amb experts internacionals en diferents àmbits. L’encarregat de fer el tancament de l’esdeveniment serà el president de la Generalitat. Alguns dels principals protagonistes seran el vicepresident de Google, Xavier Amatrian, expert en el desenvolupament de la intel·ligència artificial i amb l’advocat i expert en drets humans Peter Sahlas, que centrarà el seu discurs en el paper geopolític d’Europa.

Entre els ponents hi haurà el conseller delegat de Ficosa a Amèrica del Nord, Joan Cañellas o el cap de relacions d’analistes d’intel·ligència artificial generativa de Serveis Web d’Amazon, Albert Esplugas; o la directora del World Cities Culture Forum, Laia Gasch. També comptaran amb el director general d’HP a Barcelona, Ramon Pastor, i l’exvicepresident executiu de Massachusetts Institute of Technology (MIT), Israel Ruiz.

L’esdeveniment pretén “projectar la Catalunya del 2044” i per això exposarà el llegat de catalans que viuen fora i que han “excel·lit” en la seva carrera professional perquè donin apunts sobre com desenvolupar una Catalunya més pròspera. 

Al congrés es posaran al dia els quatre eixos fundacionals: la competitivitat, l’emprenedoria i innovació, projectar Catalunya al món i preservar la cohesió social. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió