Edició 2294

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de novembre del 2024
Edició 2294

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de novembre del 2024

Estudien com aprofitar les aigües residuals de Reus conreant una microalga que fertilitza sòls agrícoles

|

- Publicitat -

ACN Reus – Aigües de Reus i l’Institut d’Horticultura i Jardineria han signat un conveni per posar en marxa un banc de proves que aprofiti les aigües residuals de la ciutat per conrear una microalga que fertilitza sòls agrícoles. El projecte experimental gatejat com a ChlorellaNet Tech preveu treballar amb la microalga ‘Chlorella vulgaris’, que té una capacitat molt alta de retenció de CO2, adequada per a pràctiques agrícoles sostenibles que optimitzin el recursos hídrics i redueixin l’impacte ambiental. L’optimització del correu en aigües depurades utilitzarà eines d’intel·ligència artificial, tot automatitzant el control de paràmetres en el procés de biocultiu.

En paral·lel, l’alumnat dels cicles de Producció Agroecològica, Química i Salut Ambiental, Educació i Control Ambiental de l’Institut rebrà formació en tecnologies sostenibles i durà a terme pràctiques agrícoles innovadores que maximitzen la producció de biomassa, redueixen l’impacte ambiental i fomenten l’economia circular.

Publicitat

Es preveu que la recerca comenci imminentment i que es prolongui al llarg de l’actual curs acadèmic. En una primera fase, els estudiants analitzaran les aigües i els paràmetres fisicoquímics de l’EDAR amb la col·laboració dels tècnics de la planta i del laboratori d’Aigües de Reus amb base a determinar les condicions òptimes per al conreu de Chlorella vulgaris. En aquest primer moment, l’alumnat també es familiaritzarà amb la infraestructura i els sensors i els sistemes d’intel·ligència artificial que els han de servir per monitorar les aigües residuals.

La segona fase es desenvoluparà en el laboratori i consistirà en el monitoratge i cultiu de la micro-alga en aigua depurada, tot optimitzant el seu creixement. La recerca finalitzarà amb l’aplicació i avaluació en sòls agrícoles per testar-ne l’eficàcia com a biofertilitzant i biopesticida i analitzar el seu impacte en la qualitat del sòl i el rendiment de conreus.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió