Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024
Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024

Estrasburg obre la porta a eliminar el topall de 2 anys per a l’acomiadament perquè vulnera la Carta Social Europea

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El Comitè Europeu de Drets Socials d’Estrasburg -l’òrgan del Consell d’Europa centrat en afers laborals- ha resolt una reclamació impulsada per la Unió General de Treballadors (UGT) on conclou que la regulació espanyola sobre indemnitzacions per acomiadaments improcedents incompleix la Carta Social Europea. En una roda de premsa organitzada aquest dilluns, el sindicat ha assegurat que es tracta d’una resolució “històrica” que afavorirà “canvis molt importants” per avançar en “igualtat i justícia”. En aquest sentit, la decisió obre la porta a eliminar el topall màxim de 24 d’indemnització perquè passi a ser de mínim sis mesos, així com incrementar la indemnització de 33 a 45 els dies per any treballat.

Segons ha informat la UGT, s’espera que el posicionament públic del Consell d’Europa s’emeti el dilluns de la setmana vinent. “Estem davant una resolució que pot donar peu a canvis molt importants, segurament els més importants que es coneixen en la història del dret laboral al nostre país”, ha assenyalat el secretari general del sindicat, Pepe Álvarez, en una compareixença davant els mitjans.

Publicitat

Pel líder sindicalista, fixar un topall màxim a la indemnització per acomiadament improcedent és contraproduent, ja que es perd “l’efecte dissuasiu” de l’acomiadament. “El Comitè Europeu de Drets Socials diu que el preu de la indemnització ha d’impedir que l’empresari a l’empresari li valgui la pena acomiadar treballadors”, ha indicat, tot apuntant que la legislació espanyola actual “no anava en la direcció correcta”.

La reclamació de la UGT a l’òrgan amb seu a Estrasburg es va presentar el març de 2024, després que Espanya decidís subscriure la Carta Social Europea l’any 2021.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió