Edició 2189

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de juliol del 2024
Edició 2189

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de juliol del 2024

Els productors del blat de mestral de la Conca de Barberà encadenen un segon any de males collites

|

- Publicitat -

ACN Santa Coloma de Queralt – Els agricultors que produeixen blat de mestral a la Conca de Barberà tindran per segon any consecutiu una mala collita per la sequera. Van començar a plantar aquest blat fa cinc anys en col·laboració amb la Federació Provincial de Forners de Tarragona per tal que els elaboradors poguessin fer un pa “de molta qualitat” i de proximitat a partir de la farina generada també a la demarcació. Una desena de pagesos planten 250 hectàrees del cereal, que en un any bo podrien donar uns 750.000 quilos. Algunes estimacions apunten que enguany la reducció serà de més del 30%. “És un blat que al pagès no li dona un plus de rendiment i hem agafat els anys més dolents, però amb il·lusió ho tirem endavant”, ha dit Jordi Corsellas, president de Coperal.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió