ACN Girona – El sector del càmping a les comarques de Girona ha tancat les festes de Nadal amb bones ocupacions tant als establiments de l’interior i del Pirineu com als que s’han mantingut oberts a la costa. Des del sector consideren que les bones xifres, que en la majoria de casos han fregat el ple, consoliden la tendència a la “desestacionalització” de les temporades turístiques. L’associació, a més, considera que el bon balanç promou que cada cop siguin més els càmpings que mantinguin la seva oferta tot l’any o gairebé. Pel que fa a la procedència del turistes, els càmpings de la costa han tingut, sobretot, clients centre europeus (especialment alemanys i suïssos) mentre que als de l’interior i del Pirineu hi ha hagut sobretot clients del país.
. En aquests moments hi ha unes 20.000 places de càmping en funcionament a les comarques gironines. El canvi que està experimentant el clima està portant temperatures més suaus en aquesta època de l’any durant el dia i això fa que els turistes centre europeus s’animin a venir a la Costa Brava i passar-hi uns dies. A més, ho fan amb estades llargues (en molts casos d’una setmana), una tendència que cada cop va a més i que contribueix a reduir les emissions de CO2 al sector del càmping i fer que segueixi essent un model de sostenibilitat. Aquests clients aprofiten per descobrir i gaudir del territori fent rutes de senderisme o amb bicicleta.
En els últims anys els càmpings gironins han vist incrementar les seves ocupacions durant la primavera i la tardor i ara aquesta tendència s’ha allargat fins a l’hivern.
De fet, el darrer estudi realitzat pel sector constatava que al juliol i a l’agost es mantenen les pernoctacions, però en alguns mesos com el gener o el març el creixement és superior al 100% i els mesos d’octubre, i novembre el creixement supera el 150%. Aquest era un dels reptes del sector, que ja s’està aconseguint i que permet mantenir unes plantilles molt més estables i disposar d’uns serveis cada cop de més qualitat.