Edició 2345

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de desembre del 2024
Edició 2345

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de desembre del 2024

El SOC incorpora 225 nous orientadors per oferir una atenció “més personalitzada” als aturats més vulnerables

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha començat a incorporar aquest desembre 225 nous orientadors per oferir una atenció “més personalitzada” als aturats més vulnerables. Els tècnics s’adrecen sobretot a les persones que fa més d’un any que busquen feina -el que es coneix com a atur de llarga durada-, les víctimes de violència masclista, joves i els majors de 45 anys, col·lectius que presenten taxes de desocupació per sobre de la mitjana. La mesura forma part del pla de transformació del SOC i compta amb un pressupost d’uns nou milions d’euros. Els orientadors es reparteixen arreu del territori, tot i que bona part són a Barcelona, i enfilen la plantilla del SOC fins als 940 treballadors.

Durant les primeres setmanes de desembre aquests nous orientadors estan rebent formació específica i pròximament es repartiran per la setantena d’Oficines de Treball del SOC. Els tècnics, majoritàriament dones, han acreditat una experiència de més de tres anys en tasques d’orientació -ja sigui a la Generalitat, en ens locals o entitats especialitzades- han superat un procés de selecció i tenen un contracte d’interins.

Publicitat

“Volem que cada persona tingui una orientació en funció del seu currículum, de les feines que hagi fet i la seva experiència”, ha dit el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper. El conseller ha ressaltat la tasca “importantíssima” que fan aquests nous professionals per reduir la taxa d’atur, que a Catalunya és del 8,83%, segons les últimes dades de l’Enquesta de Població Activa (<a href=”https://www.acn.cat/new/826842be-d599-4adc-a0a1-5b3cb2891ebc/texts” target=”_blank”>EPA</a>) corresponents al tercer trimestre, però que s’enfila fins al 13,4% en el cas dels desocupats de llarga durada o fins al 23,3% entre els joves.

“La gent que es queda a l’atur, sobretot els més vulnerables, han de tenir l’oportunitat, amb aquesta orientació personalitzada de poder-se inserir en el món del treball”, ha afirmat Sàmper, que ha assegurat que tot plegat permetrà donar una “millor resposta”. També ha destacat la feina que fa el SOC, que rep al voltant de dos milions de trucades a l’any -una xifra similar a la que rep l’atenció telefònica de l’Ajuntament de Barcelona (010)-.

Pel que fa a la distribució territorial dels nous orientadors, fins a 132 són a la demarcació de Barcelona (33 a Barcelona ciutat), 24 a la de Girona, 23 a Tarragona, 17 a Lleida, 20 a la Catalunya central i 9 a les Terres de l’Ebre.

En relació amb els 9 milions d’euros de pressupost, estan finançats per la Conferència Sectorial d’Ocupació, un òrgan estatal que reparteix els diners anualment.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió