Edició 2307

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 18 de novembre del 2024
Edició 2307

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 18 de novembre del 2024

El sector hoteler català registra una inversió de 426 milions d’euros fins al setembre, el 25% de tot l’Estat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El sector hoteler català ha registrat una inversió de 426 milions entre gener i setembre i concentra el 25% de tot l’Estat, segons dades de la consultora CBRE. D’aquesta manera, destaca, la capital catalana es consolida com la destinació preferida en aquest segment i supera les Balears (24%), Madrid (14%), Canàries (13%) i Màlaga (10%). En total, el sector hoteler ha arribat a un volum d’inversió de 1.700 milions d’euros fins al setembre, un 21% menys que en el mateix període del 2023. En el mercat català, el volum d’inversió hotelera ha retrocedit un 13% en comparació a les dades registrades fins al setembre de l’any passat, que va ser un període excepcional per la venda Hotel Mandarin, l’Hotel Dolce Sitges i l’Hotel Sofia Barcelona.

Tot i el descens, el sector hoteler es manté com el principal sector inversors a Catalunya, per davant del Living (377 milions d’euros) i Oficines (357 milions d’euros).  

Publicitat

Segons CBRE, els inversors es continuen fixant en el sector hoteler, tot i que les operacions són de menor volum. En els primers nou mesos de l’any, el mercat català ha registrat quinze operacions, més del doble de les set realitzades en el mateix període del 2023. De la mateixa manera, entre gener i setembre d’aquest any han canviat 1.690 habitacions per sobre les 1.115 del mateix període de l’any passat.

Algunes de les operacions registrades aquests mesos són la compra per part d’Atom dels hotels Gran Luxe Miramar, amb 75 habitacions; i el Gran Hotel de la Florida, amb 70 habitacions; i la venda d’Ocean Drive Barcelona, amb 98 habitacions. Aquestes operacions demostren també l’aposta del sector del luxe, que concentra el 24% de la inversió hotelera a Barcelona en línia amb la mitjana de tot l’Estat.

Pel que fa el perfil inversors, s’ha diversificat entre les grans cadenes hoteleres (35%) i inversors privats (34%), una tendència similar a la registrada al conjunt de l’Estat. Quant a la rendibilitat, tant a Madrid com a Barcelona s’han mantingut estables en el 5,25% i en un 6,25% a les Illes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió