Edició 2340

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 21 de desembre del 2024
Edició 2340

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 21 de desembre del 2024

El govern espanyol aprova obligar les empreses de més de 50 treballadors a tenir un protocol contra l’assetjament LGTBI

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un reial decret que obliga les empreses de més de 50 treballadors a tenir protocols contra l’assetjament de persones LGTBI en què s’identifiquin pràctiques preventives i mecanismes de detecció i actuació si es detecten casos. Malgrat que són les empreses les que han de dissenyar les mesures a aplicar, la norma estableix uns mínims, per exemple clàusules d’igualtat de tracte i no discriminació, formació a les persones implicades en els processos de selecció, classificar i promocionar els professionals amb “criteris objectius” i promoure els entorns diversos i inclusius a la plantilla, entre d’altres.

Entre les mesures mínimes que hauran d’aplicar les empreses també hi ha atendre els permisos i beneficis socials de les persones LGTBI tot garantint que no hi ha discriminació, amb especial atenció a les persones trans. En cas que hi hagi un règim disciplinari, haurà d’integrar infraccions i sancions per comportaments que atemptin contra la llibertat sexual, orientació i identitat sexual i expressió de gènere dels treballadors.

Publicitat

Pel que fa al protocol que les empreses hauran de posar en marxa, la norma estableix que ha d’incloure agilitat i diligència en la investigació i resolució dels casos detectats, respecte i protecció de la intimitat, confidencialitat i protecció suficient de la víctima, així com una audiència imparcial i restitució.

Segons apunta la norma, les empreses hauran de constituir la comissió negociadora com a màxim en els tres mesos posteriors a l’entrada en vigor del reial decret. El termini per a la negociació amb la representació legal dels treballadors serà de sis mesos en cas de no tenir conveni col·lectiu.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió