Edició 2317

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de novembre del 2024
Edició 2317

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de novembre del 2024

El Govern dona suport al reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquets dimarts donar suport al reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Es tracta d’una distinció atorgada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme que té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut, la sostenibilitat i la innovació gastronòmica. Així, durant l’any vinent es desplegaran tota una sèrie d’accions orientades a posicionar Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència mundial, i a fomentar la seva gastronomia.

També es pretén atraure un turisme més responsable amb el medi ambient, més just socialment, equilibrat territorialment i innovador. D’altra banda, s’insta als departaments i organismes i entitats del sector públic a seguir el manual ‘ÀpatsCatalunya’, en tots els àpats que se serveixin en situacions de representativitat institucional, tant en l’àmbit intern com a l’exterior.

Publicitat

Segons el Govern, la Regió Mundial de la Gastronomia és un guardó que aporta “credibilitat” a les regions, ja que és atorgat per un jurat independent i internacional d’experts format per persones de diferents àmbits de competència com ara el turisme, la cultura, l’hostaleria i l’agricultura. El mes de juny de 2023, es va donar a conèixer que la candidatura catalana havia estat l’escollida per ostentar aquesta distinció l’any 2025.

<strong>L’impuls per a una nova revolució gastronòmica</strong>

Ja l’any 2016, Catalunya va ser reconeguda com a Regió Europea de la Gastronomia. Ara, amb la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia, es vol impulsar de nou la revolució gastronòmica viscuda aleshores, posant l’accent en la innovació, el turisme sostenible, l’agricultura regenerativa, l’economia circular, i la preservació del paisatge i el patrimoni agroalimentari, entre altres aspectes.

A més, l’objectiu del reconeixement està plenament alineat amb el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya 2021-2024, amb la nova Estratègia Alimentària de Catalunya 2025-2028, i amb l’Estratègia de Turisme Enogastronòmic 2022-2027. Uns instruments tenen com a objectiu construir un sistema alimentari sostenible, segur, resilient, saludable, i d’accés universal; i definir un model de turisme enogastronòmic regeneratiu, lent, i innovador que permeti estructurar una oferta amb valor, atractiva i competitiva.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió