Edició 2192

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de juliol del 2024
Edició 2192

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de juliol del 2024

El Govern denega el permís per a la celebració del festival Mar d’Estiu

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Govern ha denegat el permís per a la celebració del festival Mar d’Estiu, a l’espai La Llàntia, entre Santa Susanna i Pineda de Mar, del 3 al 18 d’agost. Entre els arguments de Territori hi ha la contaminació acústica i la manca de suspensió dels objectius acústics, la manca de temps per fer tota la tramitació legal i la falta d’informes acreditatius. Mar d’Estiu era hereu del Festival Arts d’Estiu, que tampoc es va celebrar l’any passat després que Territori no n’autoritzés la celebració a la platja dels Pins de Pineda de Mar. Els ajuntaments de Pineda i Santa Sussana i The Projecte es reuniran aquest migdia per estudiar la resolució i prendre mesures.

Segons fonts del Departament de Territori, els promotors del festival Mar d’Estiu, Paralelos Musicales SL, van presentar la sol·licitud d’autorització d’ocupació del domini públic al terme municipal de Santa Susanna el 13 de maig de 2024, concretament de la zona de ‘La Llàntia’, un temps “manifestament insuficient per poder iniciar una via de diàleg i col·laboració que permetés evitar perjudicis per a totes les parts després d’haver denegat el permís l’any passat”.

Publicitat

El projecte va rebre un total de 66 observacions o suggeriments per part de la ciutadania, contraris a la celebració del festival amb al·legacions que assenyalaven en la seva majoria la contaminació acústica. En concret, la major part de les al·legacions presentades en el marc del tràmit d’informació pública per part dels veïns del barri de la Bella Mar de la localitat de Pineda de Mar s’oposaven a la celebració del Festival Mar d’Estiu, en base a la contaminació acústica a què es troben sotmesos per la gran quantitat de festivals que se celebren a la zona de “La Llàntia”, on, juntament amb el festival Mar d’Estiu també es pretén la celebració d’altres festivals com el Psycobilly, Barraques i Apaches, a part de les guinguetes Escora i Moloco.

A partir d’aquí es van reclamar diversos informes, incloent els emesos pel Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic. Aquest informe supedita els permisos a que els ajuntaments, Pineda i Santa Susanna, decretin l’exempció dels límits de la contaminació acústica. Des de Territori no els consta que cap dels dos ajuntaments hagi iniciat els tràmits per fer-ho.

La resolució també indica que “la manca de suspensió dels objectiu acústics contravé la normativa en matèria de contaminació acústica esmentada i per tant, les exigències indicades pels propis Ajuntaments de Pineda de Mar i de Santa Susanna, els quals condicionaven el seu posicionament favorable a l’estricte compliment de la indicada normativa”.

A la resolució denegatòria, a més de les recomanacions de l’informe sobre contaminació acústica del departament d’Acció Climàtica, s’ha tingut també en compte les conclusions del Síndic de Greuges a l’expedient del 26 d’abril de 2023 on s’indicava que “la solució a la celebració d’aquest festival sense contravenir les normes i afectar als veïns és buscar una ubicació alternativa que satisfaci a totes les parts, per una banda, que garanteixi el dret al descans dels veïns i que no vegin vulnerat el dret a la inviolabilitat del domicili…” i recomanava la seva reubicació en una altra zona del municipi que no comporti molèsties als veïns.

També s’indica que el promotor va realitzat la sol·licitud del permís de forma “totalment extemporània” i “sense tenir en compte el termini de quatre mesos per a notificar la resolució expressa, a comptar de la data d’entrada de la sol·licitud en el registre de l’òrgan competent per a la tramitació”.

<strong>Mar d’Estiu</strong>

El festival Mar d’Estiu tenia prevista una programació amb Ojete Calor, Luz Casal, Ara Malikian, Sopa de Cabra, Los Secretos, Malú, Sergio Dalma, Juan Magán, Antoñito Molina, God Save The Queen, Rozalén, Mushkaa i The Tyets. En la presentació del festival, els seus organitzadors van remarcar que els concerts acabaven a les 11 de la nit per tal de conciliar l’oci i el descans de veïns, a més de facilitar la tornada en transport públic.

Tito Ramoneda, de The Project, va dir que plantejaven un festival de cicle absolutament respectuós cap a la pròpia població: “Plantegem un festival que sigui tolerant en aquest sentit amb uns horaris que són assumibles per tothom i volem engrescar a tots els veïns de les dues poblacions”.

<strong>L’antic Arts d’Estiu</strong>

El festival era hereu del Festival Arts d’Estiu, que tampoc es va celebrar l’any passat. El Departament de Territori no va autoritzar-ne la celebració a la platja dels Pins de Pineda de Mar. Fonts del Departament van explicar a l’ACN que l’organització del certamen va presentar un estudi d’impacte acústic, necessari per rebre els permisos, fora de termini i que aquest no complia els requisits ni contenia mesures correctores de l’impacte.

<strong>Reunió</strong>

Els ajuntaments de Pineda i Santa Sussana i The Projecte es reuniran aquest migdia per estudiar la resolució i prendre mesures.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió