ACN Barcelona – El Gastronòmic Fòrum Barcelona ha reconegut aquest dimarts el cuiner Fermí Puig amb els Premis Josep Mercader, a títol pòstum. El guardó ha reconegut la trajectòria i llegat a la cuina catalana del cuiner desaparegut el passat juliol. La categoria de ‘Cuina’ ha recaigut en l’escriptora i cuinera Mariona Quadrada “per la dedicació a cuinar i a ensenyar els altres a fer-ho, mitjançant les classes de cuina i els diversos llibres que ha publicat”. Pel que fa al premi de ‘Sala’ s’ha reconegut Joan Juncà, per la seva trajectòria a Ca l’Enric (Vall de Bianya).
Tot coincidint amb el cinquanta aniversari de la seva fundació, la Cooperativa l’Olivera (Vallbona de les Monges) ha rebut el premi en la categoria ‘Vi’ i en l’àmbit del ‘Camp’ ha destacat la Cooperativa de Dones Arrosseres del Delta de l’Ebre, integrada per dones pageses.
Finalment, en ‘Pesca’ ha rebut el guardó l’Associació d’Arts Menors Costa Brava, Jordi Butron ha estat distingit en la categoria de ‘Formació’ per la seva tasca docent i per estar al capdavant del primer restaurant de postres del món, l’Espai Sucre.
El Premi Comerç ha estat per a l’establiment centenari Cal Cabré 1910 (Vilanova del Vallès) i el reconeixement al Restaurant Sostenible ha estat per a L’Algadir del Delta (Poblenou del Delta), per la reivindicació d’un ecosistema en perill com és el del Delta de l’Ebre i la defensa del seu patrimoni agroalimentari.
D’altra banda, durant la segona jornada del saló i en el marc del campionat espanyol de pizza, s’ha reconegut Matteo Grippo per elaborar la millor pizza clàssica.