ACN Barcelona – El Departament d’Esports i la Creu Roja han presentat aquest dimarts la campanya ‘L’esport català amb València’. La iniciativa compta amb la col·laboració del sector de l’esport català i el món local i busca la mobilització i participació de la ciutadania, esportistes i entitats de l’àmbit de l’esport i l’activitat física per recaptar fons per als damnificats per la dana. La campanya, presentada pel president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, i pel conseller d’Esports, Berni Álvarez, estarà activa del 23 de novembre al 31 de desembre. Proporcionar ajuda humanitària directa, cobrir les necessitats més urgents dels afectats i acompanyar-los “en la reconstrucció de les seves vides” és l’objectiu de la iniciativa, segons Quitet.
“Hem volgut articular la campanya d0una manera senzilla i amb una imatge que generi esperança a través de l’esport, amb una mà, de color taronja, marcada a la pilota, que simbolitza el color de la terra valenciana”, ha subratllat el conseller Álvarez.
La crida va dirigida als 9.200 clubs, les 72 federacions esportives i els 43 consells esportius de Catalunya, així com a altres associacions esportives, centres esportius municipals o ajuntaments que promouen programes municipals en equipaments, entorns esportius a l’aire lliure, parcs, front marítims i entorns naturals. Les aportacions es poden fer a través del web https://cercadeti.cruzroja.es/esportscatalaxdana.
Des de l’inici de l’emergència, ara fa 3 setmanes, la Creu Roja ha mobilitzat més de 6.200 persones per dur a terme 236.000 assistències a les poblacions afectades, ha allotjat prop de 4.200 persones en albergs provisionals, distribuït gairebé 33.000 kits d’higiene i ha lliurat més de 3.200 mantes. També ha ofert més de 128.000 manutencions a persones afectades i intervinents.
Fins ara, la Creu Roja ha recaptat a tot l’Estat més de 43 milions d’euros de 500.000 donants particulars i 30 milions d’euros d’unes 1.200 empreses i fundacions. Aquests fons es destinaran inicialment a l’execució d’un pla de recuperació a 3 anys, amb l’objectiu principal de contribuir a la recuperació, la construcció de resiliència i el benestar físic, emocional i social de les persones i comunitats afectades.