ACN Barcelona.-El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) han signat un acord per promoure l’ús de noves tecnologies al sector alimentari i fer divulgació dels avenços assolits. Amb aquest conveni, les dues institucions remarquen la importància “clau” que té la inversió en recerca i innovació en el context posterior a la pandèmia i donen continuïtat a l’anterior acord de col·laboració signat l’any 2018. En aquest sentit, ambdues organitzacions es comprometen a organitzar unes jornades divulgatives anuals per tractar temes d’interès per al futur de l’alimentació i a assessorar i col·laborar en projectes de cooperació per al desenvolupament de zones “poc afavorides”.
Per la degana del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Conxita Villar, l’acord “vol fomentar la promoció de l’energia agrària com la professió que permet obtenir aliments segurs i de qualitat amb l’ajuda de la ciència i la tecnologia”.