Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

El Col·legi d’Economistes reclama que el nou sistema de finançament no comporti “un augment dels impostos”

|

- Publicitat -

ACN Montserrat – El Col·legi d’Economistes de Catalunya ha demanat al Govern que el nou sistema de finançament no comporti “un augment dels impostos”. L’entitat recorda que Catalunya suporta una de les “majors pressions fiscals de l’Estat” i que els ciutadans i empreses catalanes no poden assumir “més càrrega tributària”. “Si el nou model de finançament que s’està negociant actualment acaba comportant una pujada dels impostos, exigim a les autoritats explorar vies alternatives que no comprometin la competitivitat de la nostra economia”, ha recalcat el Col·legi d’Economistes, que aquest dimarts ha celebrat la reunió anual de la seva junta ampliada a Montserrat, com a suport per la commemoració del Mil·lenari.

D’altra banda, l’entitat liderada per Carlos Puig de Travy sol·licita a l’executiu d’Illa una “major transparència i concreció” sobre l’avanç de les negociacions i conèixer qüestions fonamentals com la gestió dels tributs propis de Catalunya sota el nou sistema. En paral·lel, el Col·legi d’Economistes de Catalunya també ha requerit al Govern un compromís per reformular l’administració pública catalana “per fer-la més àgil i millorar la productivitat”. “Aquesta reforma ha de passar per reduir i optimitzar costos, completar la digitalització de l’administració i implementar sistemes d’IA per a millorar la seva eficiència”, ha enumerat l’entitat, que demana aprovar els pressupostos del 2025 al desembre i executar el 100% de les inversions previstes.

Publicitat

El Col·legi d’Economistes igualment ha fet diverses reclamacions a nivell territorial. A Girona, sol·licita un pla estratègic per abordar el turisme i donar resposta a les demandes de la població. A Lleida, el desenvolupament de polítiques industrials per captar noves empreses i afavorir la implementació d’un teixit industrial “actualment inexistent i que és primordial”. I a Tarragona, abordar de “forma urgent” les inversions en l’àmbit de la mobilitat, les interconnexions i el transport, però també en el sanitari i educatiu. “És crític millorar el sistema de Rodalies i també resoldre la desconnexió de l’estació del Camp amb la capital”, ha conclòs el Col·legi d’Economistes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió