Edició 2338

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 19 de desembre del 2024
Edició 2338

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 19 de desembre del 2024

El CCCB, el MACBA i el Liceu impulsen tres noves microòperes que combinen música, art i pensament

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El CCCB, el MACBA i el LICEU s’uneixen per primera vegada per impulsar un projecte interdisciplinari que expandeix els límits de l’òpera tradicional combinant música, art i pensament. Les propostes, tres microòperes de nova creació centrades en la relació entre humans i natura, es podran veure de manera consecutiva i itinerant als tres espais, oferint un circuit artístic i reflexiu pel Raval. El projecte compta amb la participació dels creadors Pol Guasch, Clara Aguilar, Silvia Delagneau, Gabriel Ventura, Marina Herlop, Rosa Tharrats, Miriam Cano, Fabià Santcovsky, Carlos Bunga i Carla Tovias, entre d’altres.

A partir de la inquietud compartida sobre la crisi climàtica, les comunicacions interespècies i l’acústica de la natura, el programa proposa un itinerari pel barri del Raval. Un passeig per l’òpera entesa com a instrument generador de reflexions imprescindibles per a la vida, amb bellesa, contrastos, genialitat i emocions.

Publicitat

Amb un enfocament especialment pensat per a potenciar joves artistes de disciplines visuals, escèniques i literàries, el projecte reflexiona sobre els límits del gènere explorant la relació entre música, noves tecnologies i noves dramatúrgies.

Cada institució presenta una microòpera de 20 minuts de nova creació encarregada a un equip artístic diferent, i les tres peces resultants es podran veure de manera consecutiva el cap de setmana del 8 i 9 de febrer: el primer acte, ‘El cel no es guardarà el secret’, tindrà lloc al Teatre CCCB; el seguirà ‘Aura’, a la Capella del Convent dels Àngels del MACBA, i culminarà amb Desheretaràs la terra, a la Sala Foyer del Liceu.

<strong>Les tres microòperes</strong>

‘El cel no es guardarà el secret’ combina elements d’òpera, instal·lació i experimentació escènica i reflexiona sobre la història de les coses belles i la relació entre art i natura a través d’un diàleg de dues veus anònimes que recorren etapes vitals diferents. Pol Guasch n’és el llibretista; Clara Aguilar, la compositora i Silvia Delagneau, l’artista.

Situada al segle XIII, la protagonista d’’Aura’ fuig d’un món devastat per les guerres de les croades del papa Inocenci III i es refugia en un bosc del Llenguadoc. Des de l’exili, ‘Aura’ conversa amb l’Àngel de les Aigües des de la condició de refugiada. L’aigua, en diverses formes de manifestació, es revela com a “porta i mirall”, com a esperança i “gràcia del pensament”. La llibretista és Gabriel Ventura; la compositora, Marina Herlop; l’artista, Rosa Tharrats, i els directors d’escena, Gabriel Ventura i Rosa Tharrats.

‘Desheretaràs la terra’ és una obra que vol evocar la relació amb la natura, subratllant com, amb el pas del temps, aquesta font de vida es degrada fins a perdre la seva capacitat de sostenir-nos, de ser fèrtil. Al mateix temps, ofereix una reflexió profunda sobre la nostra responsabilitat col·lectiva en aquest procés de transformació i destrucció, convidant-nos a repensar el vincle amb el món natural que ens envolta. La llibretista és Míriam Cano; el compositor, Fabià Santcovsky; l’artista plàstic/disseny d’espai, Carlos Bunga, i la directora d’escena, Carla Tovias.

Les entrades es poden comprar a les webs del CCCB, el MACBA i el Gran Teatre del Liceu. Cada tiquet permet veure l’obra completa en la sessió escollida.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió