ACN Madrid – El 68,1% dels graduats d’un cicle de Formació Professional (FP) de grau mitjà que cursen els estudis en modalitat dual treballen als tres anys de la seva graduació, mentre que entre els que cursen no dual la taxa d’afiliació és del 62,1%, segons dades del Ministeri d’Educació. Per al conjunt d’Espanya, els graduats d’FP dual de grau mitjà amb feina representen el 65,5% i els de no dual el 57,3%. Catalunya se situa en la cinquena posició pels graduats de dual amb feina als tres anys, rànquing que encapçala el País Basc amb un 75,9% d’afiliats. Pel que fa al grau superior, el 74,3% dels graduats catalans treballen als tres anys d’acabar els estudis en la modalitat dual i el 65,8% entre els que fan la modalitat no dual.
Per al conjunt de l’estat, els graduats superiors de dual amb feina als tres anys representen el 72,4% i els de la modalitat no dual que ho fan són el 59,8%. La comunitat amb les taxes més elevades torna a ser el País Basc: el 85,4% dels graduats de formació dual treballen als tres anys i el 63,8% dels de la modalitat no dual.
L’Estadística d’Inserció Laboral dels Graduats en Ensenyaments d’FP publicada pel Ministeri d’Educació, FP i Esports aquest dimarts indica que la inserció al mercat laboral dels graduats en grau mitjà, després del primer any de titulació, és major en la via d’Energia i Aigua (49,9%), seguida de Sanitat (46%), Transport i Manteniment de Vehicles (36,3%) i Instal·lació i Manteniment (35,9%).
En el cas de l’FP superior i per al conjunt de l’estat, s’observa que la inserció al mercat laboral és major en 11,6 punts percentuals que la dels titulats de grau mitjà en el primer any de titulació, situant-se en el 41,3% en aquest període.
Pel que fa a les famílies professionals amb més inserció durant el primer any de graduació, destaquen la d’Instal·lació i Manteniment (59,9%), seguida de Fabricació Mecànica (55%), Química (52,3%) i Informàtica i Comunicacions (52,2%).
Les dades fan referència a la cohort 2019-2020.