Edició 2337

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de desembre del 2024
Edició 2337

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de desembre del 2024

El 26% dels veïns metropolitans es va sentir víctima d’almenys un delicte durant el 2023, segons una enquesta de l’AMB

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El 26% de la població de l’àrea metropolitana de Barcelona es va sentir víctima d’almenys un fet delictiu durant el 2023. Ho recull l’Enquesta de Victimització elaborada per l’AMB, publicada aquest dimecres i feta amb més de 7.600 entrevistes el primer trimestre d’enguany. La xifra augmenta 3,2 punts respecte l’edició anterior. Per sectors, al Besòs hi ha un 25,9% de la població que s’ha sentit víctima com a mínim d’un delicte, mentre que al Llobregat la xifra és del 24,9%. En canvi, a Barcelona es dispara fins el 29,8%. Els delictes més habituals a l’entorn metropolità són els robatoris de bossa o cartera (18,4%), seguits dels robatoris de cotxe o al seu interior (8,1%). En tercer lloc hi ha els delictes contra l’habitatge habitual (3,7%).

L’enquesta avalua la inseguretat als municipis de més de 75.000 habitants. Entrant al detall, dins l’àmbit del Besòs, la victimització més important se situa entre els residents de Badalona (27,3 %), seguits pels de Santa Coloma de Gramenet (19,6 %). En el cas de l’entorn del Llobregat, la victimització a l’Hospitalet s’enfila fins el 30%, seguida de Sant Boi (21,6%) I Cornellà (21,4%). A la zona del Vallès, a Sant Cugat la xifra és del 20,9%.

Publicitat

Pel que fa la sensació de seguretat avaluada del 0 al 10, la mitjana als barris metropolitans és de 6,38 punts, mentre que a nivell de ciutat és de 5,8 punts. Les xifres es mantenen estables respecte la darrera enquesta.

A l’hora de puntuar la policia, els veïns metropolitans consideren que la tasca dels Mossos d’Esquadra se situa en un 7,2 mentre que la de les policies locals mereix un 6,76.

L’AMB recorda que dins el pla de mandat fins el 2027 està previst crear un sistema integral de seguretat metropolitana per lluitar contra els efectes de la desigualtat, la segregació urbana i la degradació dels espais públics metropolitans, així com contra la percepció d’inseguretat personal que tot això comporta. El primer pas serà posar en marxa un Servei Públic d’Innovació Comunitària.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió