Edició 2190

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de juliol del 2024
Edició 2190

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de juliol del 2024

CSIF denuncia que a Catalunya només estan cobertes un 65% de les places de funcionaris de la DGT

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – CSIF ha denunciat que a Catalunya només estan cobertes un 65,93% de les places de funcionaris de la Direcció General de Tràfic (DGT). En concret, de les 452 places dotades pressupostàriament, només 298 estan ocupades per funcionaris en actiu, inclosos els interins. Unes xifres, que, segons el sindicat, posen de manifest “la impossibilitat d’oferir un servei de qualitat”. “No és d’estranyar que es disparin els temps d’espera per exàmens teòrics i pràctics, homologació de permisos o expedicions”, lamenten en un comunicat. CSIF ha admès que els funcionaris de la DGT “són els pitjors pagats” de les administracions competents a Catalunya, motiu pel qual hi ha poca demanda per accedir a les places. Per això, demanen que s’augmentin els sous.

En el mateix comunicat, CSIF critica que Funció Pública i el ministeri d’Interior “no inverteixen” suficient a Catalunya pel bon funcionament dels organismes que la DGT posseeix. I afegeixen que, amb l’arribada de l’estiu, és encara més difícil garantir un bon servei, especialment en les zones costaneres del litoral català.

Publicitat

El sindicat concreta que a Catalunya només hi ha 298 funcionaris en actiu, que cobreixen només un 65,3% de les places ofertes per l’Estat. En el cas dels llocs de treball d’atenció al públic, és a dir, els que atenen els ciutadans a les finestretes de les prefectures provincials, només estan ocupades un 45,28% de les places, és a dir, 115 dels 254 llocs de treball existents.

El motiu, segons asseguren, és que els treballadors de la DGT són els “pitjors pagats” tot i “l’estabilitat que suposa ser funcionari”. CSIF posa com a exemple els operadors d’informació de la DGT, que no sobrepassen els 1.200 euros al mes, xifra que es troba “per sota del salari mitjà a Catalunya”. La solució passa, pel sindicat, per augmentar la retribució d’aquests llocs de treball, i així atraure joves a les ofertes públiques de treball d’aquest sector.

En concret, a Barcelona estan ocupades 169 places de les 255 existents (66,27%), mentre que a Girona hi treballen 36 funcionaris dels 53 que podrien tenir plaça (67,92%). A Lleida és on hi ha més places ocupades, ja que de les 35 existents, 25 estan cobertes. A Tarragona estan ocupats 36 llocs de treball dels 54 ofertats (66,67%), i a Sabadell 32 dels 55 existents (58,16%).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió