ACN Barcelona – Catalunya ha millorat els indicadors globals de mobilitat elèctrica i ha crescut per sobre de la mitjana de l’Estat en el segon trimestre. Així ho constata la patronal Anfac, que detalla que els punts de recàrrega públics han augmentat un 8,3% respecte dels tres mesos anteriors, fins als 8.717. En global, l’indicador que valora la penetració dels vehicles electrificats i la instal·lació d’infraestructures d’accés públic ha passat dels 17,3 punts sobre 100 al març fins als 18 punts al juny. A l’Estat ha pujat quatre dècimes, fins al 15,1, per la millora de la infraestructura, ja que les matriculacions “s’han estancat”. En qualsevol cas, les xifres es troben lluny de la mitjana europea, que gairebé duplica l’espanyola (29,1 punts).
Les dades publicades aquest dimarts per Anfac també indiquen que al conjunt de l’Estat els punts de recàrrega públics han crescut un 10% en el segon trimestre, fins als 35.698. Es tracta de 3.276 punts més que els tres mesos anteriors. Ressalta que els punts instal·lats no operatius han augmentat un 5,8%, fins als 9.145. La patronal ha assegurat que si aquests funcionessin, la xarxa de recàrrega d’accés públic s’enfilaria fins als 44.843 punts, complint gairebé amb els objectius previstos pel 2023. A Catalunya, dels 8.817 punts, 2.152 s’han trobat fora de servei. Del total, fins a 5.811 es localitzen en zones urbanes.
Pel que fa a la penetració del vehicle elèctric, ha obtingut una valoració de 21,4 sobre 100 a l’Estat. Això suposa una reducció de tres dècimes respecte del trimestre anterior. A Catalunya s’ha estancat en el 23,4.
En un comunicat, la patronal ha recordat que la seva “prioritat” és “accelerar” el procés d’electrificació i descarbonització del parc automobilístic. En aquesta línia, recorda que les vendes de turismes electrificats “necessiten reactivar-se” per tal de complir amb els objectius de reducció d’emissions.