Edició 2359

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de gener del 2025
Edició 2359

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de gener del 2025

Brussel·les avisa a Meta que haurà d’emetre una anàlisi de riscos si vol canviar el seu programa de verificació a la UE

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha llançat un avís a Meta després que el seu fundador, Mark Zuckerberg, anunciés que posava fi al seu programa de verificació de continguts als Estats Units, adoptant un sistema de notes de la comunitat similar al que aplica Elon Musk a X. Si la matriu de Facebook volgués actuar de la mateixa forma a la Unió Europea, hauria d’emetre prèviament una anàlisi de riscos per complir amb la Llei de Serveis Digitals, el reglament comunitari que regula les plataformes, ha indicat aquest dimecres en una roda de premsa. Si bé Brussel·les s’ha limitat a dir que “pren nota” de l’anunci de Meta, també ha defensat que treballar amb verificadors independents és la forma “més efectiva” de reduir riscos com la desinformació.

Per al portaveu de la Comissió Europea sobre sobirania tecnològica, Thomas Regnier, la posada en marxa de nous sistemes pot tenir un impacte “crític” a l’hora d’abordar els riscos a les plataformes. En aquest sentit, ha reiterat que la feina dels verificadors de contingut a la Unió Europea es basa en els estàndards “més alts” per garantir el màxim nivell d’independència.

Publicitat

Al mateix temps, Regnier ha volgut deixar clar que la Llei de Serveis Digitals en cap cas pretén censurar continguts, sinó eliminar aquells materials que es consideren il·legals d’acord amb les definicions internacionals. “Nosaltres no demanarem a les plataformes que esborrin contingut legal, sinó que es prenguin les mesures per mitigar la publicació de continguts il·legals”, ha insistit.

Tot i que el portaveu de la Comissió no ha volgut anticipar esdeveniments, també ha recordat que, en cas que les plataformes implementin nous sistemes de verificació que incompleixin la Llei de Serveis Digitals, aquestes es poden enfrontar a sancions de fins al 6% de la seva facturació anual global.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió