Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024
Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024

La Generalitat vol que TV3 es pugui veure a la Catalunya Nord

|

- Publicitat -

Segons ha explicat la directora general d’Acció Departamental de la Vicepresidència de la Generalitat, Margarida Aritzeta-Abad, les autoritats nord-catalanes les que han pres la iniciativa per aconseguir que la televisió de Catalunya es pugui veure a banda i banda dels Pirineus i en aquest sentit, ha puntualitzat, la Generalitat hi col·labora.

1 milió d’habitants

Publicitat

Aquesta iniciativa i d’altres per enfortir les relacions i la cooperació transfronterera de proximitat de l’eurodistricte de l’espai català transfronterer -un territori format per les comarques gironines i les de la Catalunya Nord amb més d’un milió d’habitants en més de 450 municipis i una extensió d’uns 10.000 km2-, amb vista a la propera política de cohesió territorial europea, són els diversos temes que s’han tractat durant l’assemblea general de la MOT. Es tracta d’una xarxa de cinquanta adherents constituïda l’any 1997 i formada per col·lectivitats territorials i dels seus agrupaments situats a cada banda dels Pirineus.

Per la seva part, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha declarat que el fet transfronterer era una ‘necessitat’ ja que si es volia que els projectes poguessin tirar endavant calia mirar més enllà de les fronteres i també una ‘oportunitat’ pel desenvolupament econòmic social, econòmic i cultural que representa. ‘La Generalitat treballem intensament i liderem el projecte transfronterer per aconseguir que s’aproximin les persones més enllà dels topants i dels límits administratius i donar resposta als ciutadans’, ha dit Ausàs.

Entre els projectes que s’han portat a terme a l’espai català transfronterer hi ha la construcció del primer hospital transfronterer d’Europa, a Puigcerdà.

El 3/24 es podrà veure a les Balears

Per altra banda, aquest dimecres s’ha confirmat que el canal de notícies 3/24 es podrà veure a les Illes Balears a finals d’aquest mes de juny a través del múltiplex d’IB3, gràcies als acords entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears per facilitar l’accés als canals de les dues corporacions tant en el territori català com en el balear. Des del passat 1 de juny, els habitants de les Illes Balears poden veure els continguts de TV3 a través de TV3CAT, un canal que recull una selecció dels millors programes de producció pròpia dels quals TVC té els drets de difusió internacional. Ara, es treballa per la reciprocitat entre Catalunya Ràdio i IB3 Ràdio.

El canal 3/24, que ja ha complert cinc anys en antena, és el canal de notícies líder a Catalunya. El mes de maig va batre el rècord d’audiència acumulada mensual amb 3.703.000 espectadors, davant de 24 Horas – TVE (2.623.000) i de CNN+ (2.232.000).

D’altra banda, segons han explicat fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, les dues corporacions estan ultimant els detalls per aconseguir la reciprocitat dels senyals de ràdio, de manera que Catalunya Ràdio arribi a les Illes i IB3 Ràdio es pugui sintonitzar a Catalunya.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut