Edició 2373

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 23 de gener del 2025
Edició 2373

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 23 de gener del 2025

El costat més obscur de la FECAC

|

- Publicitat -
El premi Día de Andalucía
 
Un comunicat de la FECAC explica que el jurat reconeix en Bassas la seva “brillant trajectòria professional multidisciplinària, ja que combina
l'experiència en ràdio i televisió amb la seva actual condició de cofundador del diari ARA”. A més, asseguren que “ha fet del diàleg i del debat un instrument que des del pluralisme confronta punts de vista diferents que enriqueixen a l'opinió pública”. Contrasta el perfil del guanyador de l'any passat en aquesta mateixa categoria: Luís del Olmo.

En declaracions a directe!cat, Antoni Bassas ha explicat que ha rebut el premi “amb sorpresa” perquè no ha tingut mai “cap contacte amb la FECAC”. També ha volgut agrair-lo “pel reconeixement professional en sí i pels tòpics que trenca”.

 
El costat més obscur de la FECAC
 
La FECAC és una entitat cultural que ha organitzat durant les últimes dècades La Feria de Abril de Barcelona. La festa andalusa ha anat creixent fins a convertir-se en un acte de ciutat. Això, ha suposat que l'entitat revés grans quantitats de diners públics per a l'organització de l'esdeveniment. Però ara fa 3 anys va saltar la polèmica que el seu anterior president, Francisco García Prieto, va ser imputat per apropiar-se d'1,7 milions d'euros de guanys de la Fira d'Abril i 600.000 euros de subvencions públiques.
 
A més, la FECAC acumula deutes amb la diputació de Barcelona per no haver pagat el lloguer de les oficines, de titularitat de la Diputació de Barcelona. És per aquest motiu que la FECAC va ser desnonada a finals de l'any passat, ja que es va negar a renegociar la forma de pagament.
 
Cal recordar que, amb una mentalitat de cacic, no va agradar gens a la FECAC perdre el privilegi de ser l'única organitzadora de la Feria de Abril i obrir concurs públic. Per aquest motiu, a la inauguració de l'any passat, durant la intervenció de Carles Puigdemont i d'Ada Colau en l'acte inaugural de la fira, gran part dels assistents van boicotejar les paraules de tots dos polítics amb fortes esbroncades i llargues xiulades.

Qui és el president de la FECAC?

 
Daniel Salinero és el president de la FECAC en substitució de l'imputat Francisco García Prieto. Salinero va ser un dels seus homes més pròxims. A més, Salinero té un càrrec de confiança a l'Ajuntament de l'Hospitalet a petició de Núria Marín, l'ala més dura del PSC contra el procés. Un fet no estrany si tenim en compte que Salinero va formar part l'any 2011 de la llista del PSC a l'alcaldia de l'Hospitalet. De fet, Salinero col·lecciona nombrosos exabruptes convertits en tuits en contra el procés i els independentistes.
 
1- “Montserrat Carulla és racista”
 
L'actriu catalana, considerada com una de les àvies més emblemàtiques i estimades de Catalunya i desacomplexadament independentista, en un acte de l'ANC va pronunciar unes paraules que no van agradar gens a Salinero. Carulla feia referència a la immigració espanyola a Catalunya que Franco va propiciar però segons el president de la FECAC es van tractar d'unes paraules racistes i va afegir: “els andalusos van aixecar Catalunya a costa de la generació de mandrosos que representa aquesta senyora”.
 
2- 9N “No somos todos”
 
Daniel Salinero té molt clar al discurs que es deu. El seu espanyolisme acèrrim el porta a fer declaracions com les següents, tot just quan començava el judici a Mas, Ortega i Rigau: “Lástima que hoy se hable de nosotros, en los términos en los que se está hablando. #9NNoSomosTodos #diálogo #Seny
 
3- Maltracte als andalusos
 
Salinero va voler confondre la reducció d'ajudes públiques pels casos de corrupció a la FECAC a una suposada estratègia de la Generalitat i les institucions públiques contra els andalusos. De fet, va arribar a afirmar que només es donaven diners a associacions i entitats independentistes. En un tuit que ja ha esborrat del seu perfil, va dir: “Llegó el momento en que la Diputació de Barcelona explique el trato indigno que dispensan contra los andaluces en Catalunya”. La diputació va contestar que ells no acomplien els contractes firmats.
 
4- Un home de tradicions
 
Salinero mostra al seu perfil de Twitter que està a favor dels toros a Catalunya, és un devot catòlic i fanàtic del Reial Madrid. També és un radical seguidor de Susana Díaz i encès detractor de Pedro Sánchez.
 
5- Alfred Bosch, d'amic a enemic
 
L'any 2015, durant la Feria de Abril, Salinero es va fer una foto amb Alfred Bosch, regidor d'Esquerra a Barcelona, amb un somriure als llavis. Però tot just un any després, el 2016, també a la Feria, li enviava un tuit carregat de mala llet per les negociacions en l'organització de la festa: “Legado polémico dice @AlfredBosch … Apoyando y saludando a la corrupción. #ánimochiquillo #siyamelodecían #noteenteras #andayá”

Publicitat

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí