El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, creu que el confinament domiciliari “podria ser una de les alternatives a considerar” al Segrià si la incidència no baixa, però ha afegit que encara “s’ha de donar un cert marge” per veure com evolucionen els casos i les hospitalitzacions. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha opinat que el brot encara és “controlable” abans d’aplicar noves mesures. “Semblaria que la cosa no va a una velocitat tal que no permeti encara tenir esperança de controlar el brot sense anar escalant més mesures”, ha dit. Ara bé, ha constatat que caldrà allargar el tancament perimetral si la incidència no baixa en 14 dies, i també pensar en altres mesures.
Trilla ha reconegut que el confinament perimetral “ja suposa un grau més del que inicialment estava previst per controlar els brots”, però ha insistit que “si tot va bé, la cosa es pot controlar encara”.
Ha indicat que una taxa de 149 casos per cada 100.000 habitants és “clarament alta, molt per sobre de l’esperable”, i ha recordat que a Alemanya parlen de brot amb 50 casos. Al seu parer, si passats 14 dies la incidència baixa a 30, 40 o 50 casos seria una bona notícia, però si es manté en les xifres actuals, caldrà allargar el confinament perimetral. A més, ha avisat que caldrà també controlar que no es produeixi una sobrecàrrega del sistema sanitari. “Si comença a veure’s més desbordat s’haurà de mirar molt bé si s’ha de prendre alguna altra mesura”, ha advertit.
Sobre la selectivitat, ha opinat que no és un “risc especialment alt”, perquè les mesures d’higiene i seguretat estan molt ben preparades.